Η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει με 1,5 εκατ. ευρώ μονάδα υδρογόνου της Thyssenkrupp στη Σαουδική Αραβία

Η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει με 1,5 εκατ. ευρώ μονάδα υδρογόνου της Thyssenkrupp στη Σαουδική Αραβία

Η Γερμανία ενέκρινε τον Ιούνιο πρόγραμμα 9 δις. ευρώ για την προώθηση πρωτοβουλιών υδρογόνου στη χώρα και παγκοσμίως

 

Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία θα συνεισφέρει 1,5 εκατομμύριo ευρώ στο προγραμματισμένο εργοστάσιο ηλεκτρόλυσης υδρογόνου της Thyssenkrupp στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για την δεύτερη δέσμευση αυτού του μήνα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εθνικής στρατηγικής για την υποστήριξη της τεχνολογίας υδρογόνου.

Η ηλεκτρόλυση είναι μια διαδικασία χωρίς άνθρακα - εάν τροφοδοτείται με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια - για την εξαγωγή «πράσινου» υδρογόνου από το νερό, αλλά η μελλοντική γερμανική ζήτηση για το στοιχείο καθώς κινείται για να απελευθερώσει τον άνθρακα από την οικονομία δεν μπορεί να καλυφθεί εσωτερικά.

Στρατηγική

Με στόχο τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων στο εξωτερικό για την εξασφάλιση των εισαγωγών, η Γερμανία ενέκρινε τον Ιούνιο μια στρατηγική ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση πρωτοβουλιών υδρογόνου στο εσωτερικό και παγκοσμίως.
Η μονάδα Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers (TKUCE), βραχίονας του ομίλου, θα προμηθεύσει μια μονάδα ηλεκτρόλυσης 20 μεγαβάτ (MW), για την παραγωγή υδρογόνου από ηλιακή και αιολική ενέργεια, στο έργο Element One στην βιομηχανική περιοχή της Σαουδικής Αραβίας NEOM, στη Γερμανία ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομίας την Τετάρτη.

Παραγωγή

Το έργο Helios Green Fuels, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σαουδική Αραβία πρόκειται να παράγει 650 τόνους υδρογόνου και 3.000 τόνους αμμωνίας την ημέρα από 4 gigawatts (GW) ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας από το 2025.
Η αμμωνία, η οποία είναι ευκολότερο να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί από το αέριο υδρογόνο, θα αποσταλεί στο εξωτερικό για επαναεροποιήση σε υδρογόνο για χρήση ως εναλλακτικό καύσιμο στις μεταφορές.

Το Helios περιλαμβάνει επίσης τη Σαουδαραβική εταιρεία ACWA Power, την αμερικανική Air Products & Chemicals και την Δανέζικη εταιρεία παραγωγής χημικών Haldor Topsoe.
«Το έργο συμβάλλει στη δημιουργία αξιόπιστων δυνατοτήτων εισαγωγής και στη στρατηγική θέση των γερμανικών εταιρειών σε αυτήν την αγορά του μέλλοντος», ανέφερε το υπουργείο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Γερμανία είχε ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτήσει με 8,2 εκατομμύρια ευρώ ένα έργο υδρογόνου της Siemens στη Χιλή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης