Διεθνή

Η TC Energy εξαγοράζει την TC PipeLines - Deal 1,68 δισ. δολαρίων

Η TC Energy εξαγοράζει την TC PipeLines - Deal 1,68 δισ. δολαρίων

Ο φορέας εκμετάλλευσης των αγωγών Keystone, TC Energy κατέχει ήδη το 23,96% της TC PipeLines

 

Σχετικά Άρθρα

Η TC Energy Corp ανακοίνωσε την Τρίτη 15/12/2020 ότι θα εξαγοράσει όλες τις μετοχές της TC PipeLines LP σε μια συμφωνία που εκτιμά τον φορέα εκμετάλλευσης των αγωγών φυσικού αερίου σε περίπου 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι κοινοί μέτοχοι της TC PipeLines θα λάβουν 0,70 κοινές μετοχές της TC Energy, η οποία αντιπροσωπεύει ένα premium 19,5% στην τιμή κλεισίματος της TC PipeLines στις 2 Οκτωβρίου, πριν από την αρχική προσφορά.

Το διοικητικό συμβούλιο της TC Energy ενέκρινε τη συμφωνία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου ή στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2021, με την επιφύλαξη της έγκρισης από τους μετόχους της TCP και των κανονιστικών εγκρίσεων.

Η TC PipeLines θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην TC Energy και θα παύσει να είναι μια δημόσια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο φορέας εκμετάλλευσης των αγωγών Keystone TC Energy ήδη κατέχει ποσοστό 23,96% στην TC PipeLines, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η TC Energy διαθέτει δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου, μαζί με εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας και αποθήκευσης, και δραστηριοποιείται στον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης