Διεθνή

CNBC: Νίκη Biden στο Ουισκόνσιν- Στα δικαστήρια για να σταματήσει η καταμέτρηση στο Μίσιγκαν προσέφυγαν οι Ρεπουμπλικάνοι

tags :
CNBC:  Νίκη Biden στο Ουισκόνσιν- Στα δικαστήρια για  να σταματήσει η καταμέτρηση στο Μίσιγκαν  προσέφυγαν  οι Ρεπουμπλικάνοι
Ποιες πολιτείες θα κρίνουν το αποτέλεσμα
Upd  Το προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Trump ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προσφυγή στις δικαστικές αρχές το Μίσιγκαν ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
 «Υποβάλλαμε προσφυγή σήμερα στο Ειρηνοδικείο του Μίσιγκαν για να σταματήσει η καταμέτρηση μέχρι να μας παρασχεθεί ουσιαστική πρόσβαση» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν επίσης «να ελέγξουν εκείνα τα ψηφοδέλτια που ανοίχτηκαν και καταμετρήθηκαν ενώ εμείς δεν είχαμε ουσιαστική πρόσβαση».


Μια μέρα μετά τις εκλογές και ο αγώνας μεταξύ του Προέδρου Donald Trump και του υποψηφίου για Δημοκρατικούς Joe Biden συνεχίζεται με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να υπερισχύει στο Ουισκόνσιν ( Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Σε αρκετές πολιτείες δεν έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι. Ο Trump, ωστόσο, κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία μεγάλες επιτυχίες όπως η Φλόριντα, το Τέξας και το Οχάιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του NBC News.Ο Trump προσπάθησε να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά εκατομμύρια ψήφοι ήταν ακόμη σε εκκρεμμότητα.
Οι δημοκρατικοί διατήρησαν τον έλεγχο του Σώματος, ενώ η ισορροπία στη Γερουσία παραμένει υπό αμφισβήτηση.
Οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν βασικές έδρες στη Γερουσία στην Αϊόβα και τη Μοντάνα, σύμφωνα με το NBC.

Το Μίσιγκαν είναι μία από τις πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ, που θα κρίνουν τον νικητή των αμερικανικών εκλογών.
Με μόλις 5% των ψήφων να μένει να καταμετρηθεί, ο Joe Biden προσπέρασε τον Donald Trump και προηγείται με 49,38% έναντι 49,08% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του -ήτοι, προβάδισμα περίπου 17.000 ψήφων στο 95%.
Με το 95% καταμετρημένο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται στο Ουισκόνσιν με 49,57% έναντι 48,94% και διαφορά που κινείται στην περιοχή των 20.000-21.000 ψήφων.
Εάν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι πολιτείες στις οποίες μένει πλέον ποσοστό λιγότερο από 10% των ψήφων να καταμετρηθεί, είναι το Ουισκόνσιν, η Τζόρτζια, η Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος διατηρεί ένα καθαρό προβάδισμα σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα.
Το αποτέλεσμα δεν έχει επίσης κριθεί σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Αλάσκα.

Αξιωματούχοι της Πενσυλβανίας λένε ότι η πολιτεία έχει επεξεργαστεί σχεδόν το ήμισυ των ψήφων μέσω ταχυδρομείου.

Ο Κυβερνήτης της Πενσυλβανίας Tom Wolf και η υπουργός Εξωτερικών Kathy Boockvar δήλωσαν την Τετάρτη ότι η πολιτεία έχει επεξεργαστεί σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των ψήφων αλληλογραφίας και ότι ο σχετικά αργός αριθμός του θα συμβάλει στην εγγύηση της καταγραφής όλων των ψηφοφοριών.
«Θα διασφαλίσουμε ότι μετράται κάθε ψήφος», δήλωσε ο Boockvar κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου. "Κάθε επιλέξιμος ψηφοφόρος έχει το δικαίωμα να ψηφίζει."
Η Boockvar πρόσθεσε ότι παρόλο που η Πενσυλβάνια έχει επεξεργαστεί σχεδόν το 50% των ψήφων αλληλογραφίας, είπε ότι απομένουν ακόμη «εκατομμύρια» για να μετρηθούν.
Ο εκλογικός αγώνας στο Keystone State ήταν έντονος και η πολιτεία συνέχισε να μετρά χιλιάδες ψηφοδέλτια από το πρωί της Τετάρτης, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σημαντική νίκη είτε για τον Πρόεδρο Trump είτε για τον πρώην αντιπρόεδρο Biden.

Μέχρι τις 10:30 π.μ. ET, κανένας υποψήφιος δεν είχε κερδίσει τις απαραίτητες 270 εκλογικές ψήφους που απαιτούνται για να κερδίσει την προεδρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του NBC News. Ο Biden έχει επί του παρόντος 224 εκλογικές ψήφους σε σύγκριση με τους 213 του Trump, αναφέρει το NBC News.

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο

Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, με αίτημα να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.
Στόχος του Trump είναι να μην καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγγειλε εκλογική απάτη και υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κερδίσει τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες - κλειδιά, οι οποίες θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
H στάση του Αμερικανού προέδρου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το χειρότερο δυνατό σενάριο για τους αναλυτές ήταν ένα ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα.
Ήδη ο πρόεδρος Trump είχε προετοιμάσει μία στρατιά νομικών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να οδηγήσουν την εκλογική μάχη στα δικαστήρια.
«Είχαμε κερδίσει τα πάντα και ξαφνικά όλα σταμάτησαν.
Είμασταν έτοιμοι να γιορτάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά στη Φλόριντα, κερδίσαμε τη σπουδαία Πολιτεία του Οχάιο, το Τέξας και δεν το έχουν καν συμπεριλάβει στα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
O Trump υποστήριξε ακόμη, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.
«Μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα» των εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν Τραμπ, υποστήριξε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης