Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης «πολλαπλών ταχυτήτων» τάχθηκε η Merkel

tags :
Υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης «πολλαπλών ταχυτήτων» τάχθηκε η Merkel
«Πρέπει να είναι πάντα ανοιχτό σε όλους - καμία χώρα δεν θα πρέπει να αποκλείεται, αλλά δεν χρειάζεται όλες οι χώρες να εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε κάθε έργο»
Υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης «πολλαπλών ταχυτήτων» τάχθηκε σήμερα Δευτέρα 6/3/2017 η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, εκτιμώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η Ευρώπη κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, ακόμα και να διαλυθεί.
Για τη Merkel, η Ε.Ε. πρέπει να επιτρέψει στις χώρες-μέλη της να συμμετάσχουν στην Ένωση και να συνεργάζονται μεταξύ τους στους διαφορετικούς βαθμούς που επιθυμούν.
«Πρέπει να έχουμε το θάρρος κάποιες χώρες να προχωρήσουμε αν δεν επιθυμούν όλες να συμμετάσχουν.
Μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων είναι απαραίτητη, διαφορετικά μάλλον θα 'κολλήσουμε'», όπως ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας στις Βερσαλλίες.
«Πρέπει να είναι πάντα ανοιχτό σε όλους - καμία χώρα δεν θα πρέπει να αποκλείεται, αλλά δεν χρειάζεται όλες οι χώρες να εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε κάθε έργο» (πρόγραμμα, επιδίωξη) της Ε.Ε., σύμφωνα με την Merkel, για να καταλήξει: «Αν η Ευρώπη 'κολλήσει' και δεν αναπτυχθεί περαιτέρω, τότε αυτό το έργο ειρήνης [E.E.] μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο ταχύτερα απ' ότι θα νόμιζε κανείς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης