Φυσικό Αέριο

Άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ – Προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης LNG

Άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ – Προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης LNG
Στα 2,780 δολ/mmbtu η spot τιμή του φυσικού αερίου δεν δείχνει διαθέσεις υποχώρησης

Η πορεία των τιμών του φυσικού αερίου  δείχνει ότι οι traders  προχωρούν από τις βραχυπρόθεσμες καιρικές προοπτικές και προσβλέπουν σε μια αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης LNG.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου διαπραγματεύονταν υψηλότερα την Πέμπτη 15/10/2020, καθώς οι traders  τοποθετούνται εν αναμονή της εβδομαδιαίας έκθεση αποθήκευσης της κυβέρνησης, που πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το fxempire.com το ράλι πιθανότατα τροφοδοτείται από την έκθεση ή την αυξημένη ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς οι καιρικές προβλέψεις προσφέρουν μικρή υποστήριξη για τις τιμές.

Στις 11:47 GMT, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου Δεκεμβρίου διαπραγματεύονται στα  3,252 $, 0,063 $ με άνοδο+1,98%.
Τόσο τα αμερικανικά όσο και τα ευρωπαϊκά μοντέλα προέβλεπαν σημαντικές θερμότερες αλλαγές την Τετάρτη, σύμφωνα με την Bespoke Weather Services.
Το αμερικανικό μοντέλο, το οποίο ήταν πολύ πιο κρύο, έχασε ακόμη περισσότερη ζήτηση στην τελευταία πορεία για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με τον Ευρωπαίο ομόλογό του.

Η πρόβλεψη του Bespoke κλίνει προς το ευρωπαϊκό μοντέλο, δεδομένης της βασικής κατάστασης της LaNina.
Το μοτίβο στα τέλη του μήνα δείχνει επίσης λιγότερες πιθανότητες για αξιοσημείωτο κρύο, σύμφωνα με την πρόγνωση.
Αυτό θα ευθυγραμμιστεί με τη θεωρία για ένα θερμότερο ξεκίνημα έως τον Νοέμβριο, εάν επιβεβαιωθεί.

Εβδομαδιαία έκθεση αποθήκευσης

Το Natural Gas Intelligence (NGI) αναφέρει ότι «Πριν από την έκθεση ΕΙΑ, μια έρευνα της Wall Street Journal σε 11 αναλυτές ανέμενε ότι η άνοδος θα κυμαίνεται από 47 Bcf έως 65 Bcf, με μέση αύξηση 56 Bcf.

Μια έρευνα του Bloomberg με επτά συμμετέχοντες από την αγορά είχε ένα αυστηρότερο φάσμα προβολών, οι οποίες παρήγαγαν μια μέση τιμή 53 Bcf. Το Reuters σε δημοσκόπηση με 14 αναλυτές, των οποίων οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν από αυξήσεις 46 Bcf έως 74 Bcf, με διάμεση  τα 55 Bcf. Η NGI υπολόγισε άνοδος 54 Bcf. "

Πέρυσι, η ΕΙΑ σημείωσε αύξηση 102 Bcf στην αποθήκευση για την ίδια εβδομάδα, και ο πενταετής μέσος όρος ανέρχεται στα 87 Bcf. Το συνολικό αποθηκευμένο αέριο στις 2 Οκτωβρίου ανήλθε σε 3.831 Bcf, δηλαδή 444 Bcf υψηλότερο από ό, τι πέρυσι, και 394 Bcf πάνω από τον πενταετή μέσο όρο.

Ημερήσια πρόβλεψη

Η έγκαιρη δράση τιμών δείχνει ότι οι traders  προχωρούν από τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές καιρού και προσβλέπουν σε μια αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης LNG τον επόμενο μήνα, καθώς η περικοπή της προσφοράς επιστρέφει στην αγορά. Ωστόσο, η παραμονή πάνω από τις μέσες θερμοκρασίες θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές. Ο καλύτερος συνδυασμός για ταύρους θα είναι οι κρύες θερμοκρασίες και η αύξηση της ζήτησης LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης