Τελευταία Νέα
Ευρώπη

"Τρελάθηκαν" οι έξυπνοι μετρητές αερίου και ηλεκτρικού της βρετανικής SSE - Χρέωναν χιλιάδες λίρες στους καταναλωτές

Η SSE ανακοίνωσε ότι κανένας πελάτης δεν θα χρεωθεί με το επιπλέον ποσά που προκύπτουν από τα λάθη με τους έξυπνους μετρητές
Θορυβημένοι είναι οι πελάτες της μεγάλης ενεργειακής εταιρείας SSE στη Μεγάλη Βρετανία, μετά από ελαττωματική λειτουργία "έξυπνων μετρητών" που ενημέρωναν τους ιδιοκτήτες τους για χρεώσεις μέχρι και 33.000 λιρών για μία ημέρα κατανάλωσης αερίου και ηλεκτρισμού.
Οπως αναφέρει σήμερα ο Guardian, η SSE, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για τις συσκευές, μία από τις οποίες ειδοποιούσε τον πελάτη, ότι είχε υπερβεί τον ημερήσιο προϋπολογισμό του κατά περίπου 3.000.000 φορές.
Οι καταγγελίες από Βρετανούς πελάτες της εταιρείας άρχισαν να εμφανίζονται στο Twitter στη σελίδα της SSE την Παρασκευή, με δεκάδες πελάτες να καταγγέλλουν ότι οι μετρητές τους υπολόγιζαν χιλιάδες λίρες για 24 ώρες κατανάλωσης αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας κάτοχος λογαριασμού έγραψε ότι ο μετρητής του ανέφερε ότι είχε χρησιμοποιήσει  33.183 λίρες αερίου σε μια μέρα - 2765175% πάνω σε σχέση με τον προϋπολογισμό.
Την επόμενη μέρα ο μετρητής είπε ότι ο λαγαριασμός θα είναι  27.022 λίρες για την ημέρα.
Η SSE ανακοίνωσε ότι είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει "ένα μικρό αριθμό" των πελατών: «Το ζήτημα θα διερευνηθεί ως επείγον θέμα, και κανένας πελάτης δεν θα χρεωθεί με το επιπλέον ποσά που προκύπτουν από τα λάθη με τους έξυπνους μετρητές. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πελάτες, εάν τους προκαλέσαμε αγωνία" ανέφερε η εταιρεία.
Οι έξυπνοι μετρητές επικοινωνούν απευθείας με τους προμηθευτές ενέργειας, και επιτρέπουν στους πελάτες να παρακολουθούν την ενεργειακή χρήση τους σε πραγματικό χρόνο.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι τέτοιες συσκευές θα υπάρχουν σε κάθε σπίτι στη Βρετανία μέχρι το 2020.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν 4,9 εκατομμύρια μετρητές σε σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης