Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΕ: Σε Δημόσια Διαβούλευση το Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΔΕΣΦΑ 2021-2030

ΡΑΕ: Σε Δημόσια Διαβούλευση το Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΔΕΣΦΑ 2021-2030
H διαδικασία ολοκληρώνεται στις 30 Οκτωβρίου

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η ΡΑΕ το πρόγραμμα Ανάπτυξης ΕΣΦΑ 2021-2030, όπως αυτό υποβλήθηκε από τον αρμόδιο Διαχειριστή ΔΕΣΦΑ, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 30 Οκτωβρίου.

Στο Σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης ΕΣΦΑ περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα έργα των οποίων η έναρξη κατασκευής προβλέπεται να γίνει μέσα στο χρονικό ορίζοντα του Προγράμματος (2021-2030), ανεξάρτητα από το χρόνο ολοκλήρωσης της κατασκευής τους.

Το νέο δεκαετές σχέδιο ανάπτυξης περιλαμβάνει δύο νέα έργα επέκτασης του ΕΣΦΑ, σε Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο. Πρόκειται για επενδύσεις που θα συμβάλλουν ενεργά στην επίτευξη των στόχων του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού για την απολιγνιτοποίηση, καθώς νέες περιοχές αναμένεται να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Μελέτη Ανάπτυξης ΕΣΦΑ για τα έτη 2021-2030 η οποία περιλαμβάνει:

Α) Τις προβλέψεις του Διαχειριστή για την ετήσια ζήτηση Φυσικού Αερίου στο σύνολο της χώρας, ανά διοικητική περιφέρεια και ανά κατηγορία καταναλωτών καθώς και για τη μέγιστη Ημερήσια και ωριαία ζήτηση Φυσικού Αερίου ανά Έτος για κάθε ένα από τα επόμενα δέκα (10) Έτη.

Β) Τις εκτιμήσεις του Διαχειριστή για τις δυνατότητες κάλυψης της ζήτησης κατά οικονομικό και αξιόπιστο τρόπο από υφιστάμενες οι νέες πηγές εφοδιασμού με Φυσικό Αέριο περιλαμβανομένων και πηγών εφοδιασμού με ΥΦΑ, και για την αναγκαία, για το σκοπό αυτό, ενίσχυση και επέκταση του ΕΣΦΑ.

Γ) Τις εκτιμήσεις του Διαχειριστή σχετικά με τα στοιχεία κόστους των αναγκαίων έργων ενίσχυσης και επέκτασης του ΕΣΦΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης