Ευρώπη

Μειωμένη 9% η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ουκρανία - Στα 8,3 δισ. κυβ. μέτρα τα αποθέματα

Μειωμένη 9% η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ουκρανία - Στα 8,3 δισ. κυβ. μέτρα τα αποθέματα
H Naftogaz ανακοίνωσε ότι στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2017, η Ουκρανία είχε πάνω από 8,3 δισ. κυβ. μετρ. φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, ενώ η προβλεπόμενη ποσότητα ήταν στα 8 δισ. κυβ. μετρ.
Η Ουκρανία χρησιμοποίησε 9% λιγότερο φυσικό αερίο σε σύγκριση με το πρώτο πεντάμηνο του χειμώνα του 2015-2016, που τα αποθέματα ήταν 6,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η Naftogaz.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η Naftogaz ανακοίνωσε ότι στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2017, η Ουκρανία είχε πάνω από 8,3 δισ. κυβ. μετρ. φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, ενώ η προβλεπόμενη ποσότητα ήταν στα 8 δισ. κυβ. μετρ.
"Αυτός ο χειμώνας ήταν μάλλον βαρύς, παρόλα αυτά, μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα της σεζόν με πολύ μεγάλα επίπεδα αερίου στις υπόγειες αποθήκες", δήλωσε ο CEO της Naftogaz CEO Andriy Kobolyev, και πρόσθεσε ότι με αυτά τα αποθέματα, η Ουκρανία θα αντέξει με ασφάλεια το υπόλοιπο της περιόδου θέρμανσης, ακόμη και αν οι θερμοκρασίες πέσουν στους -20 ° C το Μάρτιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης