Ενέργεια

Η διαρροή στο e-ptolemeos.gr για το master plan της απολιγνιτοποίησης που δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΝ

Η διαρροή στο e-ptolemeos.gr για το master plan της απολιγνιτοποίησης που δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΝ
Η σειρά προτάσεων που παρουσίασε ο Κώστας Μουσουρούλης στη Δυτική Μακεδονία για τις δράσεις της απολιγνιτοποίησης

Το e-ptolemeos.gr  παρουσιάζει ολόκληρο το σχέδιο του master plan για τη δίκαιη μετάβαση όπως αυτό συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή και αναμένεται να εγκριθεί από την Κυβέρνηση, και ακολούθως να βγει σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Δόθηκε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της συντονιστικής επιτροπής το οποίο χωρίζεται σε 2 τόμους.

Το παρόν, είναι το σχέδιο της επιτροπής, τα χαρακτηριστικά του οποίου παρουσιάστηκαν στην ομάδα εργασίας της ΠΔΜ. Στην παρουσίαση (που ήταν τεχνικού χαρακτήρα), κλήθηκαν να τοποθετηθούν  και να καταθέσουν τυχόν σχόλια οι συμμετέχοντες.

Το τελικό κείμενο, θα οδηγηθεί προς ψήφιση στην συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, από την οποία αναμένεται να εγκριθεί, χωρίς βέβαια να αναμένονται εκπλήξεις. Η Διυπουργική Επιτροπή, εφόσον εγκρίνει τυπικά το κείμενο, θα ορίσει το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της Διαβούλευσης, η οποία και θα ακολουθήσει. Έτσι θα προκύψει και τυπικά το τελικό κείμενο του master plan για τη δίκαιη μετάβαση. Θα ακολουθήσει επίσης, παρουσίαση στους Βουλευτές των περιοχών που άφορά η μετάβαση, του επίσημου και ψηφισμένου κειμένου.

Πηγές του υπουργείου ερωτώμενες για την αξιοπιστία του σχεδίου, ανέφεραν ότι το παρόν κείμενο δεν αποτελεί τις τελικές προτάσεις και αναφέρεται σε προσωρινούς σχεδιασμούς.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την παρουσίαση του Master Plan
Πηγή:e-ptolemeos.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης