Πώς και γιατί μπορεί να καταστεί η Ουαλία ηγέτης στην παραγωγή παλιρροϊκής ενέργειας

Πώς και γιατί μπορεί να καταστεί η Ουαλία ηγέτης στην παραγωγή παλιρροϊκής ενέργειας
Σημαντικές προοπτικές για την Ουαλία και την εναλλακτική παραγωγή ενέργειας

Η Ουαλία θα μπορούσε να είναι παγκόσμιος ηγέτης στη κυματική ή παλιρροϊκή ενέργεια και σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Ενέργειας της χώρας, πρέπει να καταστεί μια βιομηχανική προτεραιότητα.

Ειδικότερα, ο Peter Hain τόνισε ότι υπάρχει ένα τεράστιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό γύρω από την ακτή της Ουαλίας. Για τον λόγο αυτό, προώθησε ένα συνδυασμό ουαλικής κυβέρνησης και ιδιωτικών επενδύσεων.

Μια νέα έκθεση της βιομηχανίας έχει εντοπίσει 16 ειδικευμένες εταιρείες στην συγκεκριμένη πηγή ενέργειας, με την ελπίδα 3.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα 10 χρόνια. Τα έργα περιλαμβάνουν μια νέα τεχνητή λιμνοθάλασσα 590 εκατομμυρίων λιρών που ανακοινώθηκε για το Flintshire.

Τι συμβαίνει στην Ουαλία;

Η Tidal Lagoon Power δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα για το έργο της ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών στο Swansea Bay, παρά τις αντιρρήσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Swansea Bay City Region έχει σχέδια για ένα ενεργειακό νησί Dragon Island, με υποβρύχια και ηλιακή ενέργεια.

Το Dragon Island ελπίζει να είναι οικονομικά βιώσιμο πείθοντας μεγάλους πελάτες, όπως τοπικές αρχές ή πανεπιστήμια, να δεσμευτούν να αγοράσουν για δεκαετίες ηλεκτρική ενέργεια εκ των προτέρων.

Αποβάθρα Pembroke

Τεράστιες χαλύβδινες κατασκευές περιμένουν να γίνουν μέρος μιας νέας δομής που θα τοποθετηθεί στον πυθμένα την επόμενη άνοιξη. Η Bombora μετέφερε τις δραστηριότητές της από την Αυστραλία στην Ουαλία το 2017 και βρίσκεται τώρα στα τελικά στάδια του έργου της 17 εκατομμυρίων λιρών για την αξιοποίηση της κυματικής ενέργειας.

Η τεχνολογία 1,5MW mWave, ένας μετατροπέας ανανεώσιμης ενέργειας "χαμηλής πρόσκρουσης", θα καθίσει 11 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από τον East Pickard Bay κοντά στο Freshwater West. «Τοποθετείται στον πυθμένα της θάλασσας. Καθώς τα κύματα πηγαίνουν πάνω, οι μεμβράνες κινούνται πάνω-κάτω ωθώντας τον αέρα μέσω της συσκευής, μέσω ενός στροβίλου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Είμαστε στα μισά της κατασκευής. Το έργο θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο», δήλωσε η Madeline Cowley της Bombora.

Η εταιρεία τέλος σχεδιάζει να εξαγάγει τις γνώσεις που έχει αναπτύξει στην Ουαλία σε θαλάσσια έργα σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας στις 26 τοπικές θέσεις εργασίας που έχει ήδη δημιουργήσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης