Ενέργεια

Ζημιές 3,17 δισ. δολ. για την Sinopec το δεύτερο εξάμηνο – Προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης καυσίμων στην Κίνα

Ζημιές 3,17 δισ. δολ. για την Sinopec το δεύτερο εξάμηνο – Προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης καυσίμων στην Κίνα
Επιταχύνονται οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο
Η China Petroleum & Chemical Corp αναμένει ότι η κατανάλωση διυλισμένων καυσίμων της Κίνας θα επιστρέψει σε θετική πορεία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει τις γεωτρήσεις για το εγχώριο φυσικό αέριο.
Το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ασίας, Sinopec, ανακοίνωσε τις πρώτες ρεκόρ απώλειες του αργά την Κυριακή, καθώς ο κορωνοϊός περιόρισε τη βιομηχανική δραστηριότητα και μείωσε τα ταξίδια, μειώνοντας τη ζήτηση καυσίμων.

Ωστόσο, με την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας να ενισχύεται, η ζήτηση τελικών χρηστών για βενζίνη, ντίζελ και κηροζίνη θα αυξηθεί κατά 1% το δεύτερο εξάμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα, μετά από πτώση 13% το πρώτο εξάμηνο, δήλωσε αντιπρόεδρος της εταιρείας σε συνέντευξη .

Η Sinopec ανακοίνωσε καθαρή ζημιά 21,725 δισεκατομμυρίων γιουάν (3,17 δισεκατομμύρια δολάρια) για τους πρώτους έξι μήνες του 2020 - τη μόνη περίοδο εξαμήνου που έληξε στο κόκκινο σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Αυτό συγκρίνεται με κέρδη 32,206 δισεκατομμυρίων γιουάν ένα χρόνο νωρίτερα και συνεπάγεται απώλεια 1,943 δισεκατομμυρίων γιουάν την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, πολύ μικρότερη από τη ζημιά του πρώτου τριμήνου των 19,782 δισεκατομμυρίων γιουάν.

«Οι λειτουργίες και η κερδοφορία της εταιρείας βελτιώθηκαν κάθε μήνα από το δεύτερο τρίμηνο» και η απόδοσή της έχει σταθεροποιηθεί, ανακοίνωσε η Sinopec.

Η εταιρεία διέγραψε επίσης περιουσιακά στοιχεία περίπου 11,8 δισ. Γιουάν μετά από επανεκτιμήσεις.

Τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν κατά 31% από πριν από ένα χρόνο σε 1,03 τρισεκατομμύρια γιουάν, με τις πωλήσεις ραφιναρισμένων προϊόντων να μειώνονται κατά 26,1%, καθώς η πανδημία οδήγησε σε κατάρρευση την κατανάλωση ενέργειας.

«Η βιομηχανία αντιμετώπισε πρωτοφανείς δυσκολίες», ανέφερε η Sinopec.

Ο όγκος του μεταποιημένου αργού πετρελαίου μειώθηκε κατά 10,5% σε 110,95 εκατομμύρια τόνους ή 4,45 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Η εταιρεία, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε ένα νέο διυλιστήριο 200.000 bpd στη νότια Κίνα, στοχεύει να αυξήσει την απόδοση σε 130 εκατομμύρια τόνους (5,1 εκατομμύρια bpd) το δεύτερο εξάμηνο.

Η Sinopec παρήγαγε 140,27 εκατομμύρια βαρέλια (771.000 bpd) αργού πετρελαίου, κατά 1% σε ετήσια βάση, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου σημείωσε άνοδο 0,1% στα 512,41 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Η εταιρεία στοχεύει παραγωγή 138 εκατομμυρίων βαρελιών και 580,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια το δεύτερο εξάμηνο.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής σχιστολιθικού αερίου της Κίνας, η Sinopec στοχεύει να διπλασιάσει σχεδόν την παραγωγή του μη συμβατικού καυσίμου σε 13 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2025, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Ma Yongsheng.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 44,99 δισεκατομμύρια γιουάν, λιγότερο από το ένα τρίτο της ετήσιας πρόβλεψης των 143,4 δισεκατομμυρίων γιουάν. Η Sinopec ανακοίνωσε ότι αναμένει δαπάνες για ολόκληρο το χρόνο περίπου 10% κάτω από αυτόν τον στόχο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης