Διεθνή

Επικοινωνία και συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για την προώθηση της εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας

Επικοινωνία και συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για την προώθηση της εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των εμπορικών αντιπροσώπων των δύο πλευρών
Η εφαρμογή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που είχαν σήμερα Τρίτη 25/8 το πρωί οι εμπορικοί αντιπρόσωποι της Κίνας και των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το CNBC, στις σημερινές συζητήσεις, συμμετείχαν ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin.
«Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα βήματα που έχει κάνει η Κίνα για να επιφέρει τις δομικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία που θα διασφαλίσουν μεγαλύτερη προστασία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, θα αφαιρέσουν εμπόδια για τις Αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για της γεωργίας, και θα εξαλείψουν την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου, επισημαίνοντας ότι «αα μέρη συζήτησαν επίσης τις σημαντικές αυξήσεις στις αγορές αμερικανικών προϊόντων από την Κίνα καθώς και τις μελλοντικές ενέργειες που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας».
Από την πλευρά της η Κίνα ανακοίνωσε σχετικά με την επικοινωνία, πως «οι δυο πλευρές πραγματοποίησαν έναν εποικοδομητικό διάλογο για ζητήματα όπως η ενίσχυση του διμερούς συντονισμού των μακροοικονομικών πολιτικών και η εφαρμογή της πρώτης φράσης της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας Κίνας-ΗΠΑ».
«Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν συνθήκες και ατμόσφαιρα για συνέχιση της προώθησης της εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας» ανέφερε στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης