Ενέργεια

Εurasia: Χαμηλότερο των προσδοκιών το κοίτασμα Ερντογάν στην Μαύρη Θάλασσα - Έρχεται ο Mάας

Εurasia: Χαμηλότερο των προσδοκιών το κοίτασμα Ερντογάν στην Μαύρη Θάλασσα - Έρχεται ο Mάας
Η επανέναρξη των διμερών επαφών στόχος του Μάας
Χαμηλότερο των προσδοκιών είναι το εύρημα - κοίτασμα που ο Ερντογάν παρουσίασε ως θησαυρό στην Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με το Euroasia Group.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρόκειται για 320 δισ κυβικά μέτρα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για 7-8 χρόνια.
Παράλληλα εκτιμάται ως εξαιρετικά δύσκολη η έναρξη αξιοποίησής του από το 2023, όπως ανέφερε ο Εςρντογάν.

Έρχεται ο Μάας για διμερείς επαφές

Την ερχόμενη Τρίτη θα εκτυλιχθεί το επόμενο επεισόδιο της γερμανικής μεσολάβησης ανάμεσα σε Αθήνα και Aγκυρα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας πραγματοποιεί αυθημερόν επίσκεψη σε Ελλάδα και Τουρκία, όπου θα έχει επαφές με τους ομολόγους του, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν εκ νέου οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Την Τρίτη θα κριθεί αν θα γίνει η επόμενη συνάντηση των τριών (Γιαν Χέκερ, Ελένη Σουρανή, Ιμπρ. Καλίν), πιθανώς την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ώστε να ανοίξουν οι προοπτικές για επανάληψη των διερευνητικών επαφών.

Κοινές ασκήσεις με τα ΗΑΕ

Παράλληλα, η Αθήνα επιταχύνει και τη δραστηριοποίησή της σε επιχειρησιακό επίπεδο. Από χθες βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, τέσσερα μαχητικά τύπου F-16 Block 60 της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), από όπου και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με στοιχεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.).
Πρόκειται για ένα σαφές διπλωματικό μήνυμα προς την Αγκυρα και τις ενέργειές της στη Λιβύη. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα από τα πολλαπλά επεισόδια των διπλωματικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΑΕ.
Επικοινωνία
Τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν πυκνές επικοινωνίες ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον ομόλογό του των ΗΑΕ, Αμπντουλάχ μπιν Ζαΐντ αλ Ναχιάν, ενώ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος επικοινώνησε με τον ομόλογό του από την αραβική χώρα, αντιστράτηγο Χαμάντ Μοχάμεντ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης