Χρηματιστήριο & Αγορές

Στο 10,2% έπεσε η ανεργία στις ΗΠΑ - Νέες θέσεις εργασίας για 1,76 εκατ έναντι προσδοκιών για 1,48 εκατ.

Στο 10,2% έπεσε η ανεργία στις ΗΠΑ - Νέες θέσεις εργασίας για 1,76 εκατ έναντι προσδοκιών για 1,48 εκατ.
Διαφωνίες Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικων δεν οδηγούν σε συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης
Καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία στις ΗΠΑ για την απασχόληση καθώς η ανεργία έπεσε τον Ιούλιο στο 10,2% με αναμενόμενη στο 10,6%.
Tα στοιχεία για την απασχόληση ήταν καλύτερα των αναμενομένων με νέες θέσεις εργασίας 1,76 εκατ έναντι 1,48 εκατ. που ήσαν οι προσδοκίες.
Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν οτι η λύση για συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημικρατικών έχει εκ νέου απομακρυνθεί, αν και αναμένεται λύση σαν την πιο πιθανή κατάληξη από την αγορά.
Τις διαφορές επιβεβαίωσε και ο L.Kudlow, ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Trump, σημειώνοντας ότι αυτό που ζητούν οι Δημοκρατικοί να υπάρξουν απευθείας χρηματοδοτήσεις στις Πολιτείες από το νέο Πακέτο δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Επίσης ο L.Kudlow επεσήμανε ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία στο Κογκρέσο ο Trupm θα δράσει αυτόνομα.

Η Wall με οριακές διακυμάνσεις με τον S&P μόλις 35 μονάδες από νέα ιστορικά υψηλά και το ευρώ να υποχωρεί στο 1,1787 με το δολάριο.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σε θετικό έδαφος 12.620 - 12.670  με χαμηλό 12.512 μονάδες, έκλεισε στις 12.674 +0,64% σε υψηλό ημέρας.

Ο χρυσός διορθωτικά 2034 δολ/ουγγιά, το φυσικό αέριο 2.188 δολ MΜBtu, το αλουμίνιο 1770 δολ/τόνος έκανε και 1780 δολ.

Ifo: Αισιοδοξία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία το επόμενο 3μηνο

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τους επόμενους τρεις μήνες.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo, ο βιομηχανικός τομέας της Γερμανίας -που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από το lockdown- αναμένει ότι η παραγωγή θα αυξηθεί τους επόμενους τρεις μήνες.
«Ο βιομηχανικός τομέας συνεχίζει τις προσπάθειες για ανάκαμψη της παραγωγής» δήλωσε ο Klaus Wohlrabe, οικονομολόγος του Ifo, με αφορμή την έρευνα του ινστιτούτου που δείχνει το κλίμα μεταξύ των βιομηχανικών εταιρειών βελτιώθηκε για τρίτο συνεχόμενο τον Ιούλιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης