Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία Petrofac - Storegga για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συνεργασία Petrofac - Storegga για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο
Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν πιθανές επιχειρηματικές δραστηριότητες έργων στην αποθήκευση άνθρακα, στο υδρογόνο αλλά και σε έργα χαμηλών εκπομπών CO2

Η Petrofac υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την εταιρεία καθαρής ενέργειας, Storegga Geotechnologies. Η συμφωνία δημιουργεί νέα ενεργειακή ικανότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα στη συνεχή επέκταση της Petrofac στις ΑΠΕ.

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν πιθανές επιχειρηματικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες έργων στην αποθήκευση άνθρακα, στο υδρογόνο αλλά και σε έργα χαμηλών εκπομπών CO2.

Σχολιάζοντας την εν λόγω συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petrofac Engineering & Production Services και ο Παγκόσμιος Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης, John Pearson, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναπτύσσουμε αυτήν τη στρατηγική συνεργασία με την Storegga, η οποία έχει τολμηρή φιλοδοξία να καθιερωθεί ως διαχειριστής έργων τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Στη συνέχεια περιέγραψε την ανυπομονησία του για να «αξιοποιηθεί η εμπειρία της εταιρείας και σε συνεργασία με την Storegga να έρθουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Από την αντίπερα όχθη, ο Nick Cooper, Διευθύνων Σύμβουλος της Storegga Geotechnologies, τόνισε ότι: «Υπάρχει μεγάλη αξία στη Storegga να συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Petrofac για την ενίσχυση της ικανότητας της μηχανικής και της διαχείρισης έργων. Αυτό θα επιτρέψει στη Storegga να επιταχύνει την παράδοση των έργων CCS και υδρογόνου για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στις μελλοντικές ευκαιρίες που θα προκύψουν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης