Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Λιθουανία: Ο ενεργειακός όμιλος Ignitis σχεδιάζει IPO 1,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο

Λιθουανία: Ο ενεργειακός όμιλος Ignitis σχεδιάζει IPO 1,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο
Η συμφωνία θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 500 εκατ. ευρώ εκτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ
Η λιθουανική κρατική εταιρεία ενέργειας Ignitis Group σχεδιάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Reuters, ένα σπάνιο φωτεινό σημείο σε μια ζοφερή χρονιά για τις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPOs).

Η συμφωνία θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 500 εκατομμύρια ευρώ εκτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε πηγή του Reuters .
Η JPMorgan, η Morgan Stanley και η UBS έχουν αναλάβει ως σύμβουλοι στην δημόσια εγγραφή.

Μια επιτυχημένη συμφωνία θα έδινε κάποια αισιοδοξία σε μια ευρωπαϊκή αγορά IPO, η οποία διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό από την κρίση COVID-19. Ενώ τα χρηματιστήρια έχουν ανακάμψει από μεγάλες απώλειες τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί σε νέες εγγραφές.
Νωρίτερα φέτος, μια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών της Λιθουανίας δημοσίευσε συστάσεις για την καταχώριση μεταξύ 25% και 33,33% του Ignitis στο Nasdaq Vilnius - το κύριο χρηματιστήριο της χώρας - με πιθανή δευτερεύουσα εγγραφή.

Σύμφωνα με την επιτροπή, ο Όμιλος Ignitis θα χρειαστεί 5 έως 6 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030 για να εξασφαλίσει αξιόπιστη παραγωγή ενέργειας, ένα σύγχρονο δίκτυο διανομής και να αναπτύξει δυνατότητες παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.

Αυτό υποδηλώνει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 500 εκατομμύρια ευρώ, βάσει της αποτίμησης που προέβαλαν οι πηγές.
Στην Πολωνία η ιστοσελίδα δημοπρασιών Allegro αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας τον Σεπτέμβριο, ενώ η Vodafone ξεκίνησε τις αρχικές προετοιμασίες για εισαγωγή στη Φρανκφούρτη στις αρχές του επόμενου έτους.
«Το ενδιαφέρον επιστρέφει, αλλά επικεντρώνεται σε εταιρείες που είτε αναπτύσσονται γρήγορα είτε είναι αμυντικά περιουσιακά στοιχεία όπως η Ignitis», δήλωσε μια από τις πηγές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης