Αναλύσεις

Spiegel: Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ πιστεύει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και 4ο μνημόνιο

Spiegel: Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ πιστεύει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και 4ο μνημόνιο
«Merkel και Schaueble δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: Δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Spiegel
Σοβαρή είναι η πιθανότητα ενός 4ου μνημονίου για την Ελλάδα, εκτιμά το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο αναφέρεται στο ενδεχόμενο σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου αντί του ΔΝΤ.
«Merkel και Schaueble δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις:Δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις.
Σε ενδεχόμενες νέες κρίσεις οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Και αυτές οι κρίσεις θα μπορούσαν να έρθουν πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύει κανείς», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο αναμεταδίδει η Deutsche Welle.
«Στο υπουργείο Οικονομικών, οι ειδικοί του Schaueble δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα καταφέρει μόνη της να δανειστεί χρήματα από τις αγορές.
Η συνέπεια: ένα τέταρτο πρόγραμμα είναι πιθανό – και σε αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει πια το ΔΝΤ» αναφέρεται στο δημοσίευμα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης