Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Α. Γεωργιάδης: Πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις για να επιτευχθεί εμπιστοσύνη στις αγορές

Α. Γεωργιάδης: Πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις για να επιτευχθεί εμπιστοσύνη στις αγορές
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει, εξάλλου, σε «προπαγάνδα» τις δηλώσεις της κυβέρνησης περί ενός «άλλου δημοσιονομικού μείγματος με παράλληλη ψήφιση αντιμέτρων»
Για την επίτευξη των στόχων δεν αρκεί μόνο η μείωση των δαπανών, πρέπει να γίνουν και ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βραδυνή».
Ο κ.Γεωργιάδης χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική «περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά αριστερή», συμπληρώνοντας ότι για την επίτευξη των στόχων δεν αρκεί μόνο η μείωση των δαπανών.
«Πρέπει να γίνουν και ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες ψηφίζουν αλλά δεν τις κάνουν στην πράξη. Πρέπει να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι "με την επιστροφή της τρόικα αυξάνονται οι πιθανότητες να κλείσει η αξιολόγηση και θέλω να ελπίζω ότι τον Απρίλιο θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης".
Παράλληλα, αποδίδει σε «προπαγάνδα» τις δηλώσεις της κυβέρνησης περί ενός «άλλου δημοσιονομικού μείγματος με παράλληλη ψήφιση αντιμέτρων».
Αυτό που στην ουσία λένε, σημειώνει, είναι ότι «θα ψηφίσουν σίγουρα τα μέτρα του 2% του ΑΕΠ για περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου και στο μέτρο που ξεπερνούν το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ θα μπορούν για το επιπλέον κομμάτι να έχουν αντισταθμιστικά μείωση των φόρων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης