Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

«Περιρρέουσα» ατμόσφαιρα μεταξύ Musk και Bezos - Στα «λημέρια» της Tesla η Amazon, μέσω Zoox

tags :
«Περιρρέουσα» ατμόσφαιρα μεταξύ Musk και Bezos - Στα «λημέρια» της Tesla η Amazon, μέσω Zoox
H ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης είναι μια από τις δυο πιο μεγάλες και σημαντικές προκλήσεις του κλάδου

«Αμοιβαία» τα αισθήματα του ανταγωνισμού ανάμεσα στον Έλον Μασκ της Tesla και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon με αντικείμενο της επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ειδικότερα, η επενδυτική κίνηση του δεύτερου να να πληρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει την αυτοκινητοβιομηχανία Zoox Inc, «προκάλεσε» το σχόλιο του Elon, που χρησιμοποίησε το εικονίδιο της γάτας για να τον χαρακτηρίσει, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

kolaf

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και των διοικήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης είναι μια από τις δυο πιο μεγάλες και σημαντικές προκλήσεις του κλάδου.

Τα οχήματα της Zoox είναι σχεδιασμένα για χαλάρωση, σε αντίθεση με αυτά της Tesla, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για άμεση πρόσβαση στους πελάτες, σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Το ταραχώδες παρελθόν

Ο Musk είπε το 2019 ότι μέχρι τα μέσα του 2020, τα αυτοκίνητα της εταιρείας του δεν θα είχαν ανάγκη τον ανθρώπινο παράγοντα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα έπρεπε να κοιτάζουν στο δρόμο ενώ οδηγούν. Στο συνέδριο IGNITION του Business Insider το 2019, ο συνιδρυτής της Zoox και ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας Jesse Levinson δήλωσαν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Δεν έχουν αρκετούς αισθητήρες ή υπολογιστές για να το κάνουν αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Levinson στο συνέδριο. Η λειτουργία Autopilot της Tesla, ακόμη και στις επιλογές της "πλήρους αυτο-οδήγησης", δεν είναι ακόμη πλήρως αυτόνομη και απαιτεί ακόμα ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Τέλος, η Zoox εκτιμήθηκε πρόσφατα στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως είναι λογικό και επόμενο, η εταιρεία έχει υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να απολύσει 120 υπαλλήλους τον Απρίλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης