Αναλύσεις

McKinsey: Ο ενεργειακός τομέας μπορεί να εξοικονομήσει 1,6 τρισ. δολ. έως το 2035

McKinsey: Ο ενεργειακός τομέας μπορεί να εξοικονομήσει 1,6 τρισ. δολ. έως το 2035
Ποσό 1,2 τρισ. δολαρίων θα προκύψει από την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και 400 δισ. δολάρια για τους παραγωγούς ενέργειας.
Ο ενεργειακός τομέας μπορεί να εξοικονομήσει έως και 1,6 τρισ. δολάρια μέχρι το 2035 με την επιτάχυνση της χρήσης της τεχνολογίας στον τομέα αυτό, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της McKinsey Global Institute.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση «η μείωση της ζήτησης ενέργειας, η διάδοση των μέτρων ενεργειακής απόδοσης και η αύξηση της υποκατάστασης των ορυκτών καυσίμων από τις μειωμένου κόστους Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξοικονόμηση ποσού ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων με την επιτάχυνση της χρήσης νέων τεχνολογιών.
Από την πλευρά των παραγωγών, η εξοικονόμηση θα μπορούσε να ανέλθει έως και 400 δισ. δολάρια μέχρι το 2035».
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της McKinsey Global Institute «η τεχνολογική πρόοδος θα βοηθήσει να μειωθεί το κόστος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να αυξηθεί η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα και να μειωθεί η ενεργειακή ζήτηση».
Όπως επισημαίνει «με μεγαλύτερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στον τομέα της ενέργειας, η κατανάλωση θα είναι μικρότερη, καθώς οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν την ενέργεια πιο αποτελεσματικά στα σπίτια τους και τους χώρους εργασίας».
Σύμφωνα επίσης με την έκθεση, η τεχνολογική εξέλιξη, όπως οι αποδοτικότεροι κινητήρες, τα ηλεκτρικά οχήματα και η αυτονομία με χρήση μπαταριών στα οχήματα, θα μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου στον τομέα των μεταφορών κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το 2035.
Τέλος προβλέπει, ότι ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης ζήτησης ενέργειας και των τεχνολογικών εξελίξεων που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα, η παραγωγικότητα της ενέργειας στην παγκόσμια οικονομία θα αυξηθεί από 40% έως 70% έως το 2035.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης