Διπλασιασμός των θέσεων εργασίας στις ΑΠΕ με την σωστή πολιτική στήριξη στην Αυστραλία

Διπλασιασμός των θέσεων εργασίας στις ΑΠΕ με την σωστή πολιτική στήριξη στην Αυστραλία
Η έκθεση καταδεικνύει επίσης τη σημασία της ανανεώσιμης ενέργειας για την οικονομία της χώρας μετά την πανδημία του COVID-19

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να απασχολούν έως και 44.000 Αυστραλούς εργαζομένους έως το 2025. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων μεγάλη μελέτη που διεξήχθη από το Ινστιτούτο για τα Βιώσιμα Μέλλον και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ για το Συμβούλιο Καθαράς Ενέργειας.

Πρόκειται για διπλάσιο αριθμό σε σύγκριση με τους 25.000 που απασχολεί σήμερα ο τομέας. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο, απαιτούνται σωστές πολιτικές για να υποστηριχθούν οι ΑΠΕ καθώς και η δημιουργία ενός ισχυρού και ασφαλούς εργατικού δυναμικού.

Όσον αφορά την απασχόληση ενός τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων, αυτό είναι εφικτό. Υπάρχουν αρκετά μικρά και μεγάλα έργα ηλιακής, αιολικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα της απασχόλησης. Άλλωστε πιο φιλόδοξα σενάρια για τον κλάδο της ενέργειας ισούνται με περισσότερες θέσεις εργασίας.

Η έκθεση καταδεικνύει επίσης τη σημασία της ανανεώσιμης ενέργειας για την οικονομία της χώρας μετά την πανδημία του COVID-19. Kαι αυτό λόγω της τροφοδοσίας ενός μέλλοντος με χαμηλές εκπομπές άνθρακα αλλά και αφετέρου λόγω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ιδίως στις περιφερειακές περιοχές της Αυστραλίας.

Μάλιστα μέχρι το 2025, περίπου το 70% των ευκαιριών απασχόλησης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσε να διανεμηθεί σε περιφερειακές και αγροτικές περιοχές της Αυστραλίας, ενώ το 50% μπορεί να προοριστεί για σταθερές θέσεις εργασίας, ειδικά στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης