Εκρηκτική αύξηση 795% της ηλιακής ενέργειας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Εκρηκτική αύξηση 795% της ηλιακής ενέργειας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης
Το σύνολο των ηλιακών εγκαταστάσεων παρέχει τώρα συνδυασμένη δυναμικότητα 744 MW, ηλεκτρική ενέργεια που αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων από 121.000 νοικοκυριών.
Οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 795% την πενταετία 2011-’16, με συνολικές ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, όπως δήλωσε ο Κυβερνήτης της Πολιτείας Andrew M. Cuomo.
Σε απόλυτα μεγέθη, ο αριθμός των έργων ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε από 8.989 που ήταν στο τέλος του 2011 σε 64.926 στο τέλος του 2016.
Οι εγκαταστάσεις αυτές παρέχουν τώρα συνδυασμένη δυναμικότητα 744 MW, ηλεκτρική ενέργεια που αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων από 121.000 νοικοκυριών.
Αυτή η «έκρηξη» επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια αποδίδεται σε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων παροχής κινήτρων, τη μείωση των τιμών του εξοπλισμού και την αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που εμπορεύονται απευθείας στους καταναλωτές.
Εκτός από τις νέες εγκαταστάσεις, στα τέλη του 2016 ξεκίνησε ένα επιπλέον έργο ηλιακής ενέργειας ισχύος 886 MW.
Αυτή η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας είχε θετική επίδραση και στην ζήτηση εργασίας, καθώς στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης απασχολούνται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι.
Η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για τον ενεργειακό σχεδιασμό του κυβερνήτη Cuomo, σύμφωνα με τον οποίο το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας στη Νέα Υόρκης πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030.
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης πρόκειται να επιδοτήσει με 360 εκατομμύρια δολάρια 11 νέα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης