Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η DryShips μπαίνει δυναμικά στον τομέα των δεξαμενοπλοίων με την αγορά δύο πλοίων

Η DryShips μπαίνει δυναμικά στον τομέα των δεξαμενοπλοίων με την αγορά δύο πλοίων
Η ναυτιλιακή του Γιώργου Οικονόμου αγόρασε έναντι συνολικά 102,5 εκατομμυρίων δολαρίων ένα υπό κατασκευή δεξαμενόπλοιο Aframax και ένα κατασκευασμένο το 2011 VLCC.
Η DryShips του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου μπαίνει δυναμικά στον τομέα των δεξαμενόπλοιων με την εξαγορά ενός Aframax και ενός VLCC έναντι 102,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Συγκεκριμένα, η DryShips απέκτησε το υπό κατασκευή δεξαμενόπλοιο τύπου Aframax, χωρητικότητας 113.644 dwt, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί από τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας κατά το β΄ τρίμηνο του 2017.
Ακόμη, αγόρασε ένα κατασκευασμένο το 2011 δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC, χωρητικότητας 320.105 dwt, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί επίσης το β΄ τρίμηνο του 2017.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DryShips, Γιώργος Οικονόμου, δήλωσε ότι «είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, για το ότι ξαναμπαίνουμε στην αγορά δεξαμενοπλοίων με την απόκτηση ενός σύγχρονου Aframax οικολογικού σχεδιασμού και ενός Very Large Crude Carrier σε ιστορικά χαμηλές τιμές».
Συμπλήρωσε δε, ότι «συνεχίζουμε να αναζητούμε ευκαιρίες, για να διαφοροποιήσουμε και να αναπτύξουμε το στόλο μας με υψηλής ποιότητας και χωρητικότητας πλοία και να επιτύχουμε σημαντική λειτουργική μόχλευση».
Και τα δύο σκάφη θα διαπραγματεύονται στην αγορά spot.
Σημειώνεται, ότι μόλις χθες (21/2) διέρρευσε από μεσίτες, ότι η DryShips «άρπαξε» μέσα από τα χέρια της Hunter Maritime Acqusition Corp. της οικογένειας Saverys τέσσερα σύγχρονα κινεζικής κατασκευής πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου Newcastlemaxes

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης