Φυσικό Αέριο

Ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ για την «άφιξη» του αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

tags :
Ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ για την «άφιξη» του αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Οι Π.Μαντάς και Γ.Ανδριανός, βουλευτές Μεσσηνίας και Αργολίδας αντίστοιχα, ρωτούν το ΥΠΕΝ για το νέο χρονοδιάγραμμα μετά την απένταξη της Περιφέρειας από το πρόγραμμα της ΔΕΔΑ
Στη Βουλή «φέρνουν» δύο βουλευτές της συμπολίτευσης, με ισάριθμες ερωτήσεις, την «επόμενη ημέρα» ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, έπειτα από την απένταξη της Περιφέρειας από τη ΡΑΕ από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ.

Έτσι, στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, επισημαίνει την ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η διασύνδεση της Καλαμάτας και των άλλων μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο κ. Μαντάς αναφέρεται στη σημαντική βιομηχανική, βιοτεχνική και αγροτική δραστηριότητα των περιοχών της Πελοποννήσου και στα μεγάλα οφέλη που οι κλάδοι αυτοί έχουν να περιμένουν από την τροφοδοσία τους με φυσικό αέριο, ενώ σημειώνει ότι αν οι αρχικές εκτιμήσεις υλοποίησης ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, το σχέδιο δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, αλλά αντιθέτως να ανασχεδιαστεί σε μια πιο ρεαλιστική βάση.

Το αέριο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, το φυσικό αέριο αποτελεί ισχυρό και βασικό πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των έργων έχει ήδη προβλεφθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής θα πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο, μια και αυτά τα έργα υποδομής αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτά τον υπουργό Ενέργειας ποιος είναι ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στη διασύνδεση των πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Παράλληλα, ζητά να πληροφορηθεί με ποιον τρόπο θα μπορέσει να υπάρξει αναθεώρηση της απόφασης της ΡΑΕ, ώστε τα έργα διασύνδεσης να παραμείνουν ενταγμένα στο πενταετές πρόγραμμα 2020-2024 και να υλοποιηθούν, όπως επίσης και σε περίπτωση που απαιτηθεί νέο χρονοδιάγραμμα, ποιος θα είναι ο νέος σχεδιασμός, πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα εμπόδια και καθυστερήσεις και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η τροφοδοσία της Πελοποννήσου με φυσικό αέριο.

Το χρονοδιάγραμμα σύνδεσης της Αργολίδας και της Πελοποννήσου στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου είναι το αντικείμενο της ερώτησης του Γ.Ανδριανού προς τον υπουργό, την οποία κατέθεσε λίγες ημέρες νωρίτερα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης