Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδος στα PMI σε Γερμανία και Γαλλία μεγαλύτερη των εκτιμήσεων τον Φεβρουάριο

Ανοδος στα PMI  σε Γερμανία και Γαλλία μεγαλύτερη των εκτιμήσεων τον Φεβρουάριο
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες - κλειδιά της ευρωπαικής οικονομίας
Καλύτερα των αναμενόμενων τα PMI σε Γερμανία 54,4 ένανατι 53,6 για τον Φεβρουάριο και αντίστοιχα στην Γαλλία 56,7 ένανατι 53,6.
Αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρωζώνης ανληλθαν στα 55,6 από 53,7 ενώ για την βιομηχανία στα 55,5 από 55.

Γερμανία

Τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι δείκτης να διαμορφωθεί στις 54,7 μονάδες    
Σημαντική άνοδο κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη της Markit, σημειώνοντας μάλιστα την υψηλότερη τιμνή των τελευταίων τριών ετών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 56,1 μονάδες, έναντι των προβλέψεων από τους αναλυτές στις 54,7 μονάδες, με τον μεταποιητικό κλάδο να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω άνοδο.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατέγραψε άνοδο τόσο στις νέες παραγγελίες, όσο και στις εξαγωγές και την απασχόληση, ενώ σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Trevor Balchin, τα εν λόγω στοιχεία καταδεικνύουν την υγεία η οποία χαρακτηρίζει τη Γερμανία.
Παράλληλα, η σημαντική αύξηση στο επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας αποτελεί περαιτέρω ένδειξη της ισχυρής ανάκαμψης που εδραιώνεται στη ζώνη του ευρώ κατά τους τελευταίους μήνες.

Γαλλία

Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (21/2) στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας Insee, με την άνοδο στις ενεργειακές τιμές και τα φρέσκα προϊόντα να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν κατά 0,2%.
Σημειώνεται ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα προέβλεπαν αύξηση 1,4% στο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, το μέτρο του πληθωρισμού που παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στο 1,6% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που το Δεκέμβριο βρισκόταν στο 0,8%


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης