Ενέργεια

Πτώση στα τριμηνιαία έσοδα της Baker Hughes - Στα 10,2 δισ. δολ. η καθαρή ζημιά

tags :
Πτώση στα τριμηνιαία έσοδα της Baker Hughes - Στα 10,2 δισ. δολ. η καθαρή ζημιά

Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα

 

Η Baker Hughes Co ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα την Τετάρτη 22.4.2020, καθώς η ζήτηση για εξοπλισμό και υπηρεσίες πετρελαιοπηγών «xτυπἠθηκε» από την πτώση πάνω από 80% στις τιμές του πετρελαίου φέτος.


Καθώς οι παραγωγοί πετρελαίου προσπαθούν να μειώσουν το κόστος και τις δαπάνες, οι εργασίες γεώτρησης έχουν σταματήσει, στεγνώνοντας τις επιχειρήσεις εξοπλισμού και παρόχων υπηρεσιών όπως η Baker Hughes.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβαρυνθεί περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρεώσεις καθώς η μειωμένη ζήτηση των πελατών την οδήγησε να μειώσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της για τη μονάδα πετρελαϊκών υπηρεσιών και εξοπλισμού.

Τα έσοδα ύψους 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 5,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitv Eikon.

Η καθαρή ζημιά της Baker Hughes ανήλθε στα 10,21 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με κέρδος 32 εκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι ανταγωνιστές Schlumberger NV και Halliburton Co είχαν επίσης τεράστιες επιβαρύνσεις στα κέρδη το τρίμηνο από τη μείωση των περιουσιακών στοιχείων εν μέσω του διπλασιασμού της πανδημίας Covid-19 και της πτώσης της ζήτησης πετρελαίου.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η Baker Hughes ανακοίνωσε κέρδη 11 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης