Commodities

Energy & Capital: Επενδύστε στο ουράνιο - Top pick για τους επόμενους έξι μήνες

Energy & Capital: Επενδύστε στο ουράνιο - Top pick για τους επόμενους έξι μήνες
Από τις αρχές του 2017 οι τιμές του ουρανίου και τον μετοχών που σχετίζονται με αυτό, καταγράφουν ράλι
Μια διαφορετική τοποθέτηση προτείνει στους επενδυτές η Energy & Capital, από την οποία μπορούν να βγάλουν μια περιουσία, όπως υποστηρίζει.
Πρόκειται για ένα μέταλλο, αλλά όχι για τους συνήθεις υπόπτους (χρυσός, άργυρος, χαλκός ή ψευδάργυρος).
Η Energy & Capital χαρακτηρίζει το ουράνιο την κορυφαίο επιλογή στην αγορά για τους επόμενους έξι μήνες.
Μπορεί το ουράνιο να μην εξιτάρει τους επενδυτές, ωστόσο σημασία έχουν τα στοιχεία και όχι οι εντυπώσεις.
Από τις αρχές του 2017 οι τιμές του ουρανίου και τον μετοχών που σχετίζονται με αυτό, καταγράφουν ράλι.
Σε μια σύντομη αναδρομή, οι αναλυτές θυμίζουν ότι η τιμή του ουρανίου εκτοξεύτηκε κατά 450% λίγους μήνες μετά την πλημμύρα στο ορυχείο του Cigar Lake το 2006, ωστόσο αυτή η άνοδος δεν κράτησε για πολύ και οι τιμές έπεσαν τόσο γρήγορα όσο ανέβηκαν.
Οι τιμές ανέκαμψαν και πάλι οριακά το 2010, ωστόσο λιγότερο από ένα χρόνο μετά η πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα έδωσε τη χαριστική βολή στις τιμές του ουρανίου. Μετά τη Φουκουσίμα κανείς δεν ήθελε να έχει την παραμικρή σχέση με την πυρηνική ενέργεια.
Το ουράνιο αποτέλεσε ένα από τα εμπορεύματα με τη χειρότερη απόδοση για πολλά χρόνια, αλλά αυτή η εικόνα αλλάζει.



Μπορεί η πυρηνική ενέργεια να περνάει μια δύσκολη περίοδο, ωστόσο αποτελεί έναν καθοριστικό παίκτη στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή και είναι έτοιμη να οδηγήσει τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο πλανήτη στο μέλλον, όπως τονίζει η Energy & Capital.
Ένας σημαντικός λόγος για αυτό είναι η πολιτική, καθώς όσον αφορά τις ΗΠΑ, τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν την επέκταση της πυρηνικής ενέργειας.
Την ίδια ώρα οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις καταδεικνύουν ότι η παγκόσμια ζήτηση για πυρηνική ενέργεια θα αυξηθεί κατά 4% περίπου σε ορίζοντα πέντε ετών.
Σχεδόν το 40% των πηγών ουρανίων βρίσκονται σε δύο μόλις χώρες: Την Αυστραλία και το Καζακστάν, στοιχείο το οποίο δημιουργεί συνθήκες για εμπόδια στην παραγωγή που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε «φούσκα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης