Ενέργεια

Μαυροβούνιο: Συνομιλίες της EPCG με την KfW για την χρηματοδότηση υδροηλεκτρικής μονάδας ισχύος 307 MW

Μαυροβούνιο: Συνομιλίες της EPCG με την KfW για την χρηματοδότηση υδροηλεκτρικής μονάδας ισχύος 307 MW
Τα σχέδια επέκτασης της μονάδας αφορούν την κατασκευή νέου στροβίλου ισχύος 58,5 MW με συνολικό κόστος 23 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας του Μαυροβουνίου EPCG σχεδιάζει να ξεκινήσει συνομιλίες με τη γερμανική κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW φέτος για την χρηματοδότηση της επέκτασης του υδροηλεκτρικού σταθμού Perucica, δήλωσε ο διευθυντής ανάπτυξης και τεχνικής υποστήριξης του Ivan Mrvaljevic.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου στροβίλου ισχύος 58,5 megawatt (MW) στην μονάδα των 307 MW με συνολικό κόστος 23 εκατομμυρίων ευρώ ανέφερε ο κ. Mrvaljevic στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας.

Η KfW ήδη βοηθά την EPCG να ανανεώσει τρεις τουρμπίνες στη μονάδα της Perucica στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος Greening Public Infrastructure για το Μαυροβούνιο ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι μέτοχοι της EPCG ενέκριναν, τον Αύγουστο, σχέδιο αύξησης του ποσοστού συμμετοχής της κυβέρνησης στην EPCG στο 85,4% από 76,9%, καθώς η ιταλική A2A, η οποία σήμερα κατέχει μερίδιο 11,9%, αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο της στην EPCG.

Η EPCG εκμεταλλεύεται εγκατεστημένη υδροηλεκτρική ενέργεια 649 MW και παραγωγική ικανότητα ισχύος 225 MW και σχεδιάζει να επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ από το 2020 έως το 2024, με κύριο στόχο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς το Μαυροβούνιο ενισχύει τους δεσμούς του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης