Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Weber (CSU): Συνεχίζουμε χωρίς κούρεμα χρέους, το ΔΝΤ μπορεί να αποχωρήσει

Weber (CSU): Συνεχίζουμε χωρίς κούρεμα χρέους, το ΔΝΤ μπορεί να αποχωρήσει
SZ: Ο γερμανικός συνασπσιμός αλλάζει στάση αναφορικά με την διάσωση της Ελλάδος
«Από τη στιγμή που το Δ.Ν.Τ. εμμένει στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, τότε θα πρέπει να το αφήσουμε να αποχωρήσει» αναφέρει ο Manfred Weber
«Ο κυβερνητικός συνασπισμός αλλάζει στάση αναφορικά με τη διάσωση της Ελλάδας», σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της η Süddeutsche Zeitung, όπου φιλοξενούνται αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή και αντιπροέδρου των Χριστιανοδημοκρατών (CSU), Manfred Weber.
«Στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αυξάνεται ολοφάνερα η διάθεση για μια σημαντική αλλαγή πορείας αναφορικά με την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Τα παραπάνω απορρέουν από τις δηλώσεις του κ. Weber ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Γερμανία, θα πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν στη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Από τη στιγμή που το Δ.Ν.Τ. εμμένει στο ενδεχόμενο κουρέματος, τότε θα πρέπει να το αφήσουμε να αποχωρήσει», σχολιάζει ο Γερμανός αξιωματούχος.
Η Süddeutsche Zeitung τονίζει ότι η άποψη του κ. Weber «θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα «σημαντικό μήνυμα».
«Κι αυτό επειδή ο Ευρωπαίος πολιτικός, που είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος του CSU, απομακρύνεται από την μέχρι πρότινος γερμανική θέση, ότι το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει απαραίτητα να μετέχει στο τρέχον, τρίτο δανειακό πρόγραμμα», συμπληρώνεται.
Αυτή τη θέση όμως πάντα εξέφραζαν τόσο η Angela Merkel, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Σύμφωνα με τον κ. Weber, «η συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. υπό τις μέχρι σήμερα συνθήκες ήταν πολύ χρήσιμη, λόγω της τεχνογνωσίας του πάνω στην εξυγίανση υπερχρεωμένων χωρών.
Αλλά τώρα οι όροι έχουν αλλάξει.
Το Ταμείο επιμένει να θέτει ως όρο για τη συμμετοχή του ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά άδικο για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες υλοποίησαν τους όρους των δικών τους προγραμμάτων διάσωσης χωρίς ελάφρυνση χρέους», εννοώντας την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο και την Πορτογαλία.
Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει τα λεγόμενα Weber σαν μια «διαφαινόμενη αλλαγή στάσης εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU».
Πηγή : Βαnkingnews.gr

www.worldenergynews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης