Ηλεκτρισμός

Το Βιετνάμ θα χρησιμοποιήσει άνθρακα και πετρέλαιο για την παραγωγή ηλεκτρισμού το 2020

Το Βιετνάμ θα χρησιμοποιήσει άνθρακα και πετρέλαιο για την παραγωγή ηλεκτρισμού το 2020
Σοβαρή έλλειψη ενέργειας αναμένεται από το 2021
Το Βιετνάμ θα παράγει περισσότερο ηλεκτρισμό από άνθρακα και πετρέλαιο φέτος για να αντισταθμίσει την αναμενόμενη μείωση της παραγωγής από υδροηλεκτρικούς σταθμούς λόγω ξηρασίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Το Βιετνάμ μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ασία, εξαρτάται όλο και περισσότερο από τα ορυκτά καύσιμα που θερμαίνουν το κλίμα για να στηρίξει την ανάπτυξή της.
Η παραγωγή από μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται ότι θα είναι 2,67 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh) κάτω από το στόχο αυτό το έτος, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.
"Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να οδηγήσουν σε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες ροές νερού στα υδροφόρα φράγματα το 2020", ανέφερε η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση θα αυξήσει την παραγωγή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα κατά 1,9 δισεκατομμύρια kWh και μονάδων παραγωγής πετρελαίου κατά 1,23 δισεκατομμύρια kWh σε σύγκριση με το προηγούμενο σχέδιο της, ανέφερε η ανακοίνωση.
"Η κίνηση στοχεύει στην επαρκή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για την υποστήριξη της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης", σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου δήλωσε τον Ιούλιο ότι το Βιετνάμ θα αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη ενέργειας από το 2021 καθώς η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων καθυστερεί. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να υπερβεί την προσφορά κατά 6,6 δισεκατομμύρια kWh το 2021 και 15 δισεκατομμύρια kWh το 2023.
Οι εισαγωγές άνθρακα του Βιετνάμ, κυρίως από την Αυστραλία και την Ινδονησία, σχεδόν διπλασιάστηκαν πέρυσι σε 43,85 εκατ. τόνους, αξίας 3,79 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία της κυβέρνησης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης