Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Άλμα για το δολάριο μετά τη Yellen - «Ταύρος» η Goldman Sachs

Άλμα για το δολάριο μετά τη Yellen - «Ταύρος» η Goldman Sachs
Σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs, οι εμπορικές πολιτικές του Donald Trump θα οδηγήσουν το δολάριο σε περαιτέρω άνοδο
Πάνω από τo 1,05 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, στον απόηχο των δηλώσεων της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, η οποία έδωσε «σήμα» για νέα αύξηση των επιτοκίων.
Η Yellen κατέθεσε ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρουσίασης της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της Fed και ουσιαστικά προανήγγειλε σταδιακή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της περίφημης επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed έχει οριστεί για το διήμερο 14-15 Μαρτίου του 2017, στην οποία δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η επόμενη αύξηση επιτοκίων του δολαρίου.
Ειδικότερα, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0556.
Σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs, οι εμπορικές πολιτικές του Donald Trump θα οδηγήσουν το δολάριο σε περαιτέρω άνοδο, με τους αναλυτές να δηλώνουν bullish για το αμερικανικό νόμισμα. 
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει απειλήσει με διασυνοριακό φόρο έως και 35% για τις εταιρείες που δεν διαλέγουν να επενδύσουν στις Η.Π.Α., κάτι που αποτελεί ευθεία παραβίαση της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής (NAFTA).
Ο απώτερος σκοπός είναι η αύξηση των εγχώριων θέσεων εργασίας,
Όπως εκτιμά η αμερικανική τράπεζα, η αύξηση του διασυνοριακού φόρου κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες αναμένεται να ενισχύσει την εγχώρια απασχόληση, ακόμα και κατά ένα εκατομμύριο θέσεις, ωστόσο θα μειώσουν κατά 5% τις εισαγωγές ή 0,75% του ΑΕΠ.
Επιπλέον, η Goldman τονίζει πως οι πολιτικές Trump στο εμπόριο θα ενισχύσουν περαιτέρω το αμερικανικό δολάριο, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τους εξαγωγείς της χώρας.
Σε αυτό θα συμβάλουν και τα «αντίποινα» των υπόλοιπων χωρών με τις οποίες συνεργάζεται η Ουάσινγκτον.
Μεγάλοι χαμένοι θα είναι και οι Αμερικανοί καταναλωτές, οι οποίοι θα δουν τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων να αυξάνονται σημαντικά.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι τα θεμελιώδη ευνοούν περαιτέρω άνοδο του δολαρίου, το οποίο αναμένεται να υπεραποδόσει των νομισμάτων της G10 κατά 7% σε ορίζοντα 12 μηνών.



Πηγή: worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης