Ενέργεια

Η Anglo American θα αποφασίσει φέτος για το μέλλον των νοτιοαφρικανικών μονάδων άνθρακα

Η Anglo American θα αποφασίσει φέτος για το μέλλον των νοτιοαφρικανικών μονάδων άνθρακα

Οι εταιρείες εξόρυξης έχουν βρεθεί σε αυξανόμενη πίεση για να μειώσουν την έκθεσή τους στον άνθρακα λόγω ανησυχίας για την αλλαγή του κλίματος

Ο παγκόσμιος ανθρακωρύχος Anglo American θα αποφασίσει φέτος εάν θα πωλήσει τη νοτιοαφρικανική επιχείρησή του στον τομέα του θερμικού άνθρακα, δήλωσε σήμερα 3/2/2020 ο επικεφαλής της εταιρείας, κ. Mark Cutifani, στο Reuters,.

Η Anglo American και άλλες εταιρείες εξόρυξης έχουν βρεθεί σε αυξανόμενη πίεση για να μειώσουν την έκθεσή τους στον άνθρακα λόγω ανησυχίας για την αλλαγή του κλίματος.
 Η South32 συμφώνησε να πωλήσει τη νοτιοαφρικανική επιχείρηση θερμικού άνθρακα στην Seriti Resources, με την επιφύλαξη κανονιστικής έγκρισης.
"Αναμένω ότι θα καταλήξουμε αυτό το έτος. Αλλά θα κάνουμε διαβουλεύσεις με τους βασικούς μας ενδιαφερόμενους, προτού το κάνουμε αυτό ", δήλωσε ο Cutifani σε συνέντευξή του στο περιθώριο της συνδιάσκεψης της Αφρικανικής Mining Indaba στο Κέιπ Τάουν.
Ο κ. Cutifani δήλωσε ότι η Anglo American θα συμβουλευθεί την κυβέρνηση, τις κοινότητες και τους υπαλλήλους της πριν από την ανακοίνωση απόφασης.
Έχει ήδη λάβει ενδιαφέρον από δυνητικούς αγοραστές, τόσο εντός όσο και εκτός της Νότιας Αφρικής, συμπλήρωσε.
Η επιχείρησηδεν σχεδίαζε να εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις οπτανθρακοποίησης, αλλά μάλλον έβλεπε τρόπους να μειώσει τον αντίκτυπό του στον άνθρακα, είπε.
Ο μεταλλουργικός άνθρακας, στα ανθρακωρυχεία στην Αυστραλία, χρησιμοποιείται στην παραγωγή χάλυβα.
"Η χρήση του στον χάλυβα είναι απολύτως κρίσιμη για τη βιομηχανία σε παγκόσμια βάση, γι 'αυτό είναι μια πολύ διαφορετική συζήτηση από τον θερμικό άνθρακα", δήλωσε ο Cutifani.
Η αυξανόμενη πίεση από επενδυτές, ρυθμιστές και ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής ωθεί τους ανθρακωρύχους να περιορίσουν την έκθεση τους σε ορυκτά καύσιμα.


www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης