Η Ινδία εγκατέστησε 7.5 GW ηλιακής ενέργειας και 2.4 GW αιολικής ενέργειας το 2019

tags :
Η Ινδία εγκατέστησε 7.5 GW ηλιακής ενέργειας και 2.4 GW αιολικής ενέργειας το 2019

Η χωρητικότητα ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας αυξήθηκε στα 86 GW

Στα 86 GW ανήλθε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Ινδίας το 2019, σύμφωνα με νέα στοιχεία της JMK Research & Analytics, καθώς προστέθηκαν 7,5 GW ηλιακής ενέργειας και 2,4 GW αιολικής.

Η ινδική εταιρεία παροχής συμβουλών για καθαρή ενέργεια JMK Research & Analytics δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα δεδομένα ινδικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με βάση στοιχεία που παρείχε το Ινδικό Υπουργείο Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η χωρητικότητα ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας αυξήθηκε στα 86 GW, με την αιολική ενέργεια να παρέχει το 44% του ανανεώσιμου ενεργειακού μείγματος της χώρας, ακολουθούμενη από την ηλιακή ενέργεια με 39%.

Το 2019, προστέθηκε περίπου 7.5 GW νέας χωρητικότητας ηλιακής ενέργειας, αύξηση 14% σε σχέση  με το 2018. Ωστόσο, οι συνολικές προσθήκες σε διάφορα έργα είχαν αρκετή καθυστέρηση σχετικά με εγκρίσεις και αβεβαιότητες χάραξης πολιτικής.

Παράλληλα, αντίστοιχη «συμπεριφορά» σημειώθηκε στον τομέα των αιολικών έργων που διατέθηκαν το 2018 και είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία το 2019. Αυτές οι καθυστερήσεις οφείλονταν κυρίως σε διάφορα προβλήματα διαθεσιμότητας γης και σε έλλειψη διαθεσιμότητας του δικτύου μετάδοσης.

Το δυτικότερο κράτος του Γκουτζαράτ εγκατέστησε τη μερίδα του λέοντος της νέας αιολικής χωρητικότητας, εγκαθιστώντας 1,4 GW, ακολουθούμενη από την Tamil Nadu με 650 MW και Maharashtra με 212 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης