Επιχειρήσεις

Η Eni πούλησε στην ΒΡ το 10% των δικαιωμάτων της στο πεδίο Shorouk της Αιγύπτου

Η Eni πούλησε στην ΒΡ το 10% των δικαιωμάτων της στο πεδίο Shorouk της Αιγύπτου
Η ΒΡ απέκτησε μερίδιο στο τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου Zohr, ενώ και η Ρωσική Rosneft έχει κάνει πρόταση να αγοράσει το 30% των δικαιωμάτων της Eni.
Η Ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni ολοκλήρωσε την πώληση του 10% των δικαιωμάτων της στο πεδίο φυσικού αερίου Shorouk, που βρίσκεται στο τεράστιο κοίτασμα Zohr της Αιγύπτου, στον Βρετανικό πετρελαϊκό κολοσσό ΒΡ.
Την μεταβίβαση των δικαιωμάτων υπέγραψαν στο Κάιρο ο διευθύνων σύμβουλος της Ιταλικής εταιρείας Claudio Descalzi, ο διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής εταιρείας Bob Dudley και ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El Molla, παρουσία του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Sherif Ismail.
Η Eni κατέχει πλέον μέσω της θυγατρικής της IEOC το 90% των δικαιωμάτων του πεδίου και η ΒΡ το 10%, ενώ ο Ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft έχει κάνει πρόταση να αποκτήσει το 30% των δικαιωμάτων της Eni, η οποία υπόκειται σε αιγυπτιακή κυβερνητική έγκριση.
Το κοίτασμα φυσικού αερίου Zohr ανακαλύφθηκε από την Eni τον Αύγουστο του 2015 και με συνολικό δυναμικό 850 δισεκατομμύρια κ.μ. φυσικού αερίου, είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής στη Μεσόγειο.
Η Eni έχει παρουσία στην Αίγυπτο από το 1954, όπου λειτουργεί μέσω της θυγατρικής της IEOC.
Η Ιταλική εταιρεία είναι ο κύριος παραγωγός υδρογονανθράκων της χώρας, με την παραγωγή της να φθάνει περίπου τα 230.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης