Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Σε υψηλό πενταετίας οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στον Καναδά

Baker Hughes: Σε υψηλό πενταετίας οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στον Καναδά

Πρόσθεσαν 118 εξέδρες σε μια εβδομάδα

Οι επιχειρήσεις ενέργειας στον Καναδά αύξησαν την περασμένη εβδομάδα τον αριθμό των εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υψηλότερο επίπεδο  από τον Ιανουάριο του 2015, καθώς οι παραγωγοί επέστρεψαν μαζικά από τις διακοπές των Χριστουγέννων προκειμένου να επωφεληθούν από τις αυξανόμενες τιμές του αργού.Συγκεκριμένα πρόσθεσαν 118 πλατφόρμες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 10 Ιανουαρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό μέχρι το 203, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes Co.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση, δεδομένου ότι προσέφεραν 158 εξέδρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 9ης Ιανουαρίου 2015. Οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις που προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα ήταν στην Alberta (69) και στο Saskatchewan (42).

Στον Καναδά, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν το 2019, καθώς οι τιμές μειώθηκαν λόγω της παγκόσμιας υπερπροσφοράς. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες του 2019, τα  συμβόλαια  του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο 29%, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν από ένα χαμηλό δύο μηνών στα 50,99 δολ. ανά βαρέλι στις 3 Οκτωβρίου, σε υψηλό οκταμήνου στα 65,65 δολάρια στις 8 Ιανουαρίου.

Αύξηση κατά κανόνα τον Ιανουάριο

Η διάτρηση στον Καναδά είναι εποχιακή. Ο αριθμός των καναδικών εξέδρων αυξάνεται συνήθως τον Ιανουάριο, καθώς οι παραγωγοί επιστρέφουν μετά από ένα Χριστουγεννιάτικο διάλειμμα πριν υποχωρήσουν την άνοιξη όταν λιώνει το χιόνι και υπάρχει πολλή λάσπη για να λειτουργήσουν. Ο αριθμός των εγκαταστάσεων αυξάνεται και πάλι το καλοκαίρι, όταν το έδαφος στεγνώνει και συνήθως κρατάει μέχρι το Δεκέμβριο, όταν υποχωρεί κατά την τελευταία εβδομάδα του έτους για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το 2019, ο αριθμός των εξεδρών αυξήθηκε από 70 κατά την τελευταία εβδομάδα του 2018 σε υψηλό έτους, σε 243 το Φεβρουάριο πριν υποχωρήσει σε 61 κατά τη διάρκεια της άνοιξης το Μάιο. Ο αριθμός διαμορφώνεται στη συνέχεια σε 150 εξέδρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και 153 μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς οι αυξανόμενες τιμές αργού ενθάρρυναν τους παραγωγούςνα προσθέσουν εξέδρες πριν πέσουν στα 85 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της Πρωτοχρονιάς το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης