Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Tριμερής Ελλάδας -Κύπρου - Ισραήλ στο Ζάππειο

Tριμερής Ελλάδας  -Κύπρου - Ισραήλ στο Ζάππειο
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.
Αμέσως μετά τη διμερή συνάντηση του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu στο Ζάππειο, που διήρκησε 40 λεπτά, ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Ζάππειο λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα και οι τρεις ηγέτες επισφράγισαν τη συνεργασία τους με μια φωτογραφία στο αίθριο του Μεγάρου. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.
Παρουσία των τριών ηγετών, θα υπογραφεί η Διακρατική Συμφωνία για τον East Med, από τους υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, Κωστή Χατζηδάκη, Γιουβάλ Στάινιτς και Γιώργο Λακκοτρύπη αντίστοιχα, Επίσης, θα παραστούν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ έχουν κληθεί οι πρώην υπουργοί Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Σταθάκης.

Νωρίτερα:

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ξεκίνησε στο Ζάππειο Μέγαρο η διμερής συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, στο περιθώριο της υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMed.
Στη συνάντηση συμμετέχουν και οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών  Yuval Steinitz  και Γιώργος Λακκοτρύπης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος.
Θα ακολουθήσει,  η τριμερής συνάντηση του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
Μισή ώρα αργότερα, στις 18:30, θα υπογραφεί παρουσία των τριών ηγετών η Διακυβερνητική Συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, από τους υπουργούς Ενέργειας των τριών χωρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης