Ηλεκτρισμός

Σταματά η Credit Suisse τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

tags :
Σταματά η Credit Suisse τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα
Η δέσμευση ισχύει και για περιπτώσεις όπου η πλειοψηφία των εσόδων προορίζεται για την ανάπτυξη ενός νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα ή μιας νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας από άνθρακα ανέφερε η τράπεζα
Η Credit Suisse θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, μια εβδομάδα μετά τη σχετική παρακίνηση περιβαλλοντικών οργανώσεων.
"Η τράπεζα αποφάσισε να μην παρέχει πλέον καμία μορφή χρηματοδότησης που σχετίζεται ειδικά με την ανάπτυξη νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα. Αυτό συμπληρώνει την υπάρχουσα πολιτική της τράπεζας να μην παρέχει καμία μορφή χρηματοδότησης που να σχετίζεται ειδικά με την ανάπτυξη νέων θερμοηλεκτρικών ανθρακωρυχείων ", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.
"Η δέσμευση αυτή ισχύει και για περιπτώσεις όπου η πλειοψηφία των εσόδων προορίζεται για την ανάπτυξη ενός νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα ή μιας νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας από άνθρακα αντίστοιχα".

Αύξηση της χρηματοδότησης

Η Credit Suisse συγκαταλεγόταν μεταξύ 10 μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες αμφισβητήθηκαν από τις περιβαλλοντικές ομάδες για τη διακοπή δανεισμού σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι οποίες λένε ότι αναπτύσσουν νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.
Περυσινή έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι σχεδόν όλα τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα θα χρειαστεί να κλείσουν μέχρι τα μέσα του αιώνα για να περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας κατά  1,5 βαθμούς Κελσίου προκειμένου, όπως λένε οι επιστήμονες, να αποτρέψουν τις χειρότερες επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος.
Η γερμανική  περιβαλλοντική  οργάνωση Urgewald και BankTrack, ΜΚΟ που επικεντρώνεται στις τράπεζες και τις δραστηριότητες που χρηματοδοτούν, ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με την ανάλυση των 10 πιο δραστήριων ευρωπαίων δανειστών σε εταιρείες που εξακολουθούν να σχεδιάζουν ή αναπτύσσουν νέες εγκαταστάσεις άνθρακα, η συνολική χρηματοδότηση του χρέους αυξήθηκε στα 56 δισεκατομμύρια 2017 και στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης