Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άλμα πάνω από 1% για το πετρέλαιο μετά την συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας

Άλμα πάνω από 1%  για το πετρέλαιο μετά την συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας
Κοντά στα 60 δολ. κινείται το αργό, στα 65 δολ. το Brent
Σημαντική άνοδο σημείωσε το πετρέλαιο την Παρασκευή 13/12/2019, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε  ότι συμφώνησε με το αμερικανικό εμπορικό κείμενο και το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία φάνηκε να διώχνει τα σύννεφα που έχουν μειώσει την διάθεση των επενδυτών για κίνδυνο.
Νωρίτερα το Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αυξήθηκε κατά 2,2% στα 65,65 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό West Texas Intermediate κέρδισε 2%, ή $ 1,15, στα $ 60,33.
Περί τις 20:23  ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν κατά 1,27% στα 59,93 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε άνοδο 1,37% στα 65,08
Ο εμπορικός πόλεμος των 18 μηνών αποδυνάμωσε τις τιμές του πετρελαίου, ενώ η αβεβαιότητα γύρω από την Brexit «βάρυνε» την αγορά επίσης.
Το βρετανικό κυβερνών Συντηρητικό κόμμα κέρδισε μεγάλη πλειοψηφία στις γενικές εκλογές της Πέμπτης, δίνοντάς του την εξουσία να αποσύρει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Μέσα σε 24 ώρες έχει απομακρυνθεί ένα στρώμα αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε ο Stephen Brennock broker πετρελαίου PVM.
"Ωστόσο, παραμένει να δούμε αν η επιστροφή του αισθητού παράγοντα είναι αρκετή για να καθορίσει τις τιμές του πετρελαίου σε μια οριστική βόρεια τροχιά."
Hπτώση του δολαρίου ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας ισχυρής λίρας βοήθησε στην τόνωση των εμπορευμάτων. Η λίρα αυξήθηκε περισσότερο από 2% την Πέμπτη, υποστηριζόμενη από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η διάθεση των επενδυτών για  χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πλέον πιθανό να παραμείνει υψηλή λόγω της συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και του προσεχούς τερματισμού της κρίσης του Brexit", δήλωσε ο Eugen Weinberg, αναλυτής της Commerzbank. "Αυτό θα ωφελήσει επίσης την τιμή του πετρελαίου."


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης