Διεθνή

Έκλεισε η «Φάση Ι» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας - Trump: Ακυρώνονται οι δασμοί για τις 15/12 - Πεκίνο: Θα αυξήσουμε τις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων

Έκλεισε η «Φάση Ι» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας - Trump: Ακυρώνονται οι δασμοί για τις 15/12 - Πεκίνο: Θα αυξήσουμε τις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων
Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τη «Φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας
Την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τη «Φάση I» της εμπορικής συμφωνίας ανακοίνωσε η Κίνα, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε λίγα λεπτά αργότερα και ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Ειδικότερα, Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το περιεχόμενο της «Φάσης I» της εμπορικής συμφωνίας και ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα ακολουθήσει το συντομότερο δυνατόν.
«Συμφωνήσαμε στο περιεχόμενο της "Φάσης I"» δήλωσε ο Κινέζος υφυπουργός Εμπορίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί την ακύρωση των δασμών σε σταδιακή φάση.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την πνευματική ιδιοκτησία, τις μεταφορές τεχνολογίας, τα αγροτικά προϊόντα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την επέκταση του εμπορίου.
«Θα αυξήσουμε τις εισαγωγές από ΗΠΑ κι άλλου» τόνισε ο ίδιος και επεσήμανε ότι οι δύο χώρες θα προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο θα ακυρώσει τους δασμούς που θα επέβαλε την Κυριακή (15/12/2019).
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος -ο οποίος είχε προηγούμενως διαψεύδσει δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο αναφέρονταν ακριβώς στους όρους της συμφωνίας που έκλεισε με το Πεκίνο- εκ νέου μέσω Twitter επιβεβαίωσε τις ανακοινώσεις της Κίνας, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ έκλεισαν την πρώτη φάση της συμφωνίας.
«Συμφωνήσαμε σε μια πολύ μεγάλη συμφωνία για τη "Φάση I" με την Κίνα.
Συμφώνησαν σε πολλές διαρθρωτικές αλλαγές και σε μαζικές αγορές αγροτικών προϊόντων, ενέργειας και βιομηχανικών προϊόντων και πολλά άλλα.
Θα διατηρηθούν δασμοί 25%.
Οι δασμοί που είχαν ανακοινωθεί για τις 15 Δεκεμβρίου δεν θα επιβληθούν καθώς καταλήξαμε σε συμφωνία.
Θα αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για τη "Φάση ΙΙ" άμεσα, αντί να περιμένουμε μετά τις εκλογές του 2020.
Πρόκειται για μια καταπληκτική συμφωνία για όλους.
Σας ευχαριστώ» επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Trump.
Image

Στον αντίποδα, όμως, οι Κινέζοι συνέδεσαν τη «Φάση ΙΙ» με την εφαρμογή της «Φάσης Ι».
«Οι διαπραγματεύσεις για τη "Φάση ΙΙ" εξαρτώνται από την εφαρμογή της "Φάσης Ι» δήλωσε ο Κινέζος υφυπουργός Οικονομικών.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης