Αναλύσεις

Schulz: Η ελληνική οικονομία θα σταθεί ξανά στα πόδια της μόνο όταν θα γίνουν επενδύσεις

tags :
Schulz: Η ελληνική οικονομία θα σταθεί ξανά στα πόδια της μόνο όταν θα γίνουν επενδύσεις
Σε ερώτημα της εφημερίδας Bild για την διαγραφή του ελληνικού χρέους, o Schulz επισήμανε τον κίνδυνο της «διάσπασης της ηπείρου», η οποία δεν είναι προς το γερμανικό συμφέρον
Η ελληνική οικονομία θα σταθεί στα πόδια της όταν θα γίνουν ξανά επενδύσεις σχολιάζει σε συνέντευξή του στη Bild ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Martin Schulz.
Οπως τονίζει, «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά και οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική οικονομία θα σταθεί τότε μόνο στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά και επενδύσεις. Αυτό το βλέπουν στο μεταξύ και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες».
Στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Θα καταστρέψει η Ελλάδα τον προεκλογικό αγώνα του Σουλτς;» τίθεται το ερώτημα αν παλαιότερες δηλώσεις του Σούλτς για την Ελλάδα θα στραφούν εναντίον του.
Ο Schulz υπενθυμίζεται ήταν υπέρ των ευρωομολόγων, και των ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους.
Οπως σχολιάζει η Bild, ευρωομόλογα και ελαφρύνσεις ελληνικού χρέους είναι "εξαιρετικά αντιδημοφιλή στην Γερμανία, αλλά φυσικά επιδοκιμάζονται από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα".
Πάντως σε ερώτημα της εφημερίδας για την διαγραφή του ελληνικού χρέους, o Schulz επισήμανε τον κίνδυνο της «διάσπασης της ηπείρου», η οποία δεν είναι προς το γερμανικό συμφέρον.
Αλλά και στο θέμα των ευρωομολόγων, όπως παρατηρεί η Bild, ο Schulz έχει αποστασιοποιηθεί, ιδίως επειδή ούτε στις Βρυξέλλες ούτε στην Γερμανία βλέπει πλειοψηφία που να τα υποστηρίζει.
Στην ίδια εφημερίδα μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος σχολίασε ότι ο Martin Schulz έχει αποδείξει πολλές φορές ότι κατανοεί τα ελληνικά προβλήματα και ότι είναι αναγκαία μια κοινή λύση με τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης