Ενέργεια

Η Tokyo Gas επεκτείνεται σε ΑΠΕ και LNG στο εξωτερικό

Η Tokyo Gas επεκτείνεται σε ΑΠΕ και LNG στο εξωτερικό
Σχεδιάζει να αυξήσει το εμπόριο LNG  σε 5 εκατ. τόνους μέχρι το 2030
H Tokyo Gas Co Ltd θα επιταχύνει την διεθνή  επέκταση, ενισχύοντας τα μερίδια στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ανάπτυξη υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και έργα υποδομής, για να τριπλασιάσει τα κέρδη του στο εξωτερικό έως το 2030, δήλωσε ο πρόεδρος της.
Τον περασμένο μήνα, ο μεγαλύτερος πωλητής φυσικού αερίου της Ιαπωνίας αποκάλυψε ένα μακροπρόθεσμο όραμα που στοχεύει σε αύξηση κατά 67% των λειτουργικών κερδών μέχρι το 2030 μέσω της επέκτασης στο εξωτερικό.
H Tokyo Gas  και άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας βρίσκονται αντιμέτωπες με την υποχώρηση της οικιακής ζήτησης, καθώς η Ιαπωνία γερνά γρήγορα με μείωση της γεννητικότητας, ενώ η απελευθέρωση των ενεργειακών αγορών της ώθησε τον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.
"Η προτεραιότητά μας είναι να αυξήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", ανέφερε ο Πρόεδρος της Tokyo Gas Takashi Uchida σε συνέντευξή του στο Reuters.
Επιθυμεί οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να δημιουργήσουν το 40% των κερδών της στο εξωτερικό, ύψους περίπου 40 δισ. Γιέν (368 εκατ. Δολάρια) έως το 2030.
Τα ανανεώσιμα ενεργειακά στοιχεία της εταιρείας είναι μόνο 490.000 κιλοβατώρες (kW), κυρίως ηλιακά και χερσαία ενεργητικά αιολικής ενέργειας στο Μεξικό, αλλά αποσκοπεί στην αύξηση των παγκόσμιων ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων δέκα φορές πάνω σε 5 εκατομμύρια kW μέχρι το 2030.
"Μας ενδιαφέρει να εισέλθουμε στα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας", δήλωσε ο Uchida.
Μια άλλη βασική πηγή ανάπτυξης θα είναι τα στοιχεία ενεργητικού και τα έργα υποδομής LNG στη Νοτιοανατολική Ασία, πρόσθεσε.
"Η εστίασή μας είναι να επενδύουμε σε ξένες εταιρείες με έναν τρόπο (που) να έχουμε τον έλεγχο, αντί να αγοράζουμε απλώς συμμετοχές  σε upstream περιουσιακά στοιχεία, καθώς θα μπορούσαν να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για τη μελλοντική ανάπτυξή μας", δήλωσε ο Uchida.
Η Tokyo Gas βρίσκεται σε τελικές συνομιλίες με την First Gen Corp, έναν παραγωγό καθαρής ενέργειας που εδρεύει στις Φιλιππίνες, για να κατασκευάσει ένα τερματικό σταθμό LNG συμπλήρωσε.

"Θέλουμε να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν, αλλά πρέπει να συζητήσουμε για το πόσο μεγάλο ρίσκο μπορούμε να πάρουμε", δήλωσε ο Uchida, προσθέτοντας ότι αναμένει μια τελική απόφαση επένδυσης μόλις εξασφαλιστούν συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Tokyo Gas, η οποία εισάγει περίπου 14 εκατομμύρια τόνους LNG  ετησίως, αναμένεται να ανακοινώσει μια συμφωνία "σύντομα" να αυξήσει το μερίδιό της σε ένα υπάρχον έργο ανάντη του LNG, ανέφερε ο Uchida, χωρίς να το προσδιορίσει.
Ένας άλλος στόχος είναι να αυξηθεί το εμπόριο LNG σε 5 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2030 από πρακτικά μηδενικό τώρα, για να δημιουργηθούν κέρδη 10 δισ. γιέν, συμπλήρωσε.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης