Σε ρυθμό «ΑΠΕ» Λατινική Αμερική και Καραϊβική - Αύξηση κατά 40% της ηλιακής ενέργειας ως το 2050

Σε ρυθμό «ΑΠΕ» Λατινική Αμερική και Καραϊβική - Αύξηση κατά 40% της ηλιακής ενέργειας ως το 2050
Η χωρητικότητα της ηλιακής ενέργειας στην περιοχή θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 40 % ως το 2050 σε περισσότερα από 280 GW
Σημαντικές προοπτικές για τις ΑΠΕ αφήνουν Λατινική Αμερική και Καραϊβική, με βάση την πρόσφατη έκθεση της IRENA.
Ειδικότερα, επισημάνθηκε πως η χωρητικότητα της ηλιακής ενέργειας στην περιοχή θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 40% ως το 2050 σε περισσότερα από 280 GW, χάρη στους άφθονους φυσικούς πόρους και την ισχυρή πολιτική βούληση.
Μια νέα περιφερειακή πρωτοβουλία που συντονίζεται από τον Οργανισμό Ενέργειας της Λατινικής Αμερικής (OLADE) και ανακοινώθηκε στην παγκόσμια κοινότητα κατά την Ημέρα Ενέργειας της Χιλής θέτει περιφερειακό στόχο να επιτευχθεί τουλάχιστον το 70% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το 2030. Ο στόχος περιλαμβάνει την επίτευξη για συνολική εγκατεστημένη ισχύς 312 GW.
Οι κινήσεις αυτές φανερώνουν την ισχυρή επιθυμία της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής να μεταβούν σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να υιοθετήσουν διαφορετικές πολιτικές για την αειφόρο ανάπτυξη.

323232323

«Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει το είδος της σημαντικής δέσμευσης που απαιτείται για να διατηρηθούν οι παγκόσμιες προσπάθειες για το κλίμα και να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού. Περισσότερα από 230 GW προέρχονται ήδη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της IRENA, Francesco La Camera.
Οι χώρες που έχουν ήδη ξεπεράσει το 70% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε εθνικό επίπεδο εξακολουθούν να ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε αυτή την περιφερειακή πρωτοβουλία. Οι εταίροι ενθαρρύνονται να προωθήσουν τη χρήση μη συμβατικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χαρακτηρίζονται από τις ελάχιστες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης