Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Η State Grid θέλει να ασκήσει το προτιμησιακό δικαίωμα στην ιδιωτικοποίηση

ΑΔΜΗΕ: Η State Grid θέλει να ασκήσει το προτιμησιακό δικαίωμα στην ιδιωτικοποίηση
Η ενδεχόμενη εμπλοκή που δημιουργείται για κυβέρνηση και κοινότητα
Εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ φέρνει το προτιμησιακό δικαίωμα που διαθέτει η κινεζική State Grid που κατέχει ήδη το 24%.
Και αυτό γιατί οι Κινέζοι θέλουν να το ασκήσουν ενώ οι προθέσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της Κομισιόν είναι να προσελκυστεί ευρωπαίος επενδυτής.

Αναλυτικότερα, το σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» αναφέρει τα εξής:

Η Σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την κινεζική State Grid μπλοκάρει τα σχέδια του υπουργείου Ενέργειας για την είσοδο τρίτου επενδυτή στην εταιρεία.
Η ισχύουσα σύμβαση παρέχει το δικαίωμα στην κινεζική εταιρεία πρώτης προσφοράς σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο μετόχους αποφασίσει να πουλήσει μετοχές σε διάστημα τεσσάρων έως δέκα ετών από την υπογραφή της τον Ιούνιο του 2017.
Η κινεζική πλευρά, που διαθέτει και ενισχυμένο ρόλο στο μάνατζμεντ, δηλώνει αποφασισμένη να ασκήσει το δικαίωμα αυτό σε περίπτωση πώλησης ποσοστού του Δημοσίου.
Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκύψει, η State Grid ζητεί να δοθεί και στον ΑΔΜΗΕ η δυνατότητα να προσλαμβάνει εργαζομένους με όρους αγοράς, όπως έγινε με νομοθετική ρύθμιση για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης