Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον G. Pyatt - Στην ατζέντα η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη  με τον G. Pyatt - Στην ατζέντα η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης
Eνόψει του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020
Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μαξίμου, ενόψει του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.
Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, ενώ στις 6 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή της ομογένειας για τον αγιασμό των υδάτων στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδα.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αμερικανό πρέσβη συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον γενικό γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη έχει χαρακτηριστεί «προκλητική ενέργεια» από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Σαφές μήνυμα για την αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον ως πυλώνα σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή, καθώς και για τη δέσμευσή των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αποτελεί για τον Αμερικανό πρέσβη Geoffrey Pyatt  η επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Trump .
«Εξαιρετική συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας προκειμένου να συζητήσουμε το ταξίδι του στις 7 Ιανουαρίου για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ένα σαφές μήνυμα για την αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον ως πυλώνα σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή και τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης