Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Λιβύη ενέκρινε την αγορά μεριδίου από την Total στις παραχωρήσεις του Waha

tags :
Η Λιβύη ενέκρινε την αγορά  μεριδίου από την Total στις παραχωρήσεις του Waha
Η γαλλική εταιρεία δεσμεύτηκε να επενδύσει 650 εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει την παραγωγή κατά περίπου 180.000 βαρέλια την ημέρα (bpd)
 Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε την Τρίτη 10/12/2019 ότι είχε εγκρίνει την αγορά από την γαλλική Total της συμμετοχής της Marathon Oil’s  στις παραχωρήσεις της Waha.
Η γαλλική εταιρεία δεσμεύτηκε να επενδύσει 650 εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει την παραγωγή κατά περίπου 180.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), ανέφερε η NOC σε ανακοίνωση.
Η NOC εξέτασε τη συμφωνία ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων για το μερίδιο 16,33% στο Waha, το οποίο έκλεισε τον Μάρτιο του 2018 και εξέτασε το ενδεχόμενο παρέμβασης.
"Μετά από επιτυχημένες διαπραγματεύσεις με την Total, είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η NOC εγκρίνει αυτή τη συμφωνία", ανέφερε η δήλωση του προέδρου της NOC Mustafa Sanalla.
Έδωσε δύο λόγους για την έγκριση, η πρώτη από τις οποίες ήταν η επενδυτική δέσμευση και η δεύτερη ένα μπόνους υπογραφής 150 εκατομμυρίων δολαρίων που έπρεπε να καταβληθεί από την Total και διατέθηκε στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.
Η NOC κατέχει το 59,18% των παραχωρήσεων της Waha. Άλλοι μέτοχοι είναι οι ConocoPhillips με 16,33% και η Hess Corp με 8,16%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης