Νέες δημοπρασίες διακοψιμότητας ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ

Νέες δημοπρασίες διακοψιμότητας ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ
Οι δημοπρασίες θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα καλύψουν το χρονικό διάστημα από 01 Ιανουαρίου έως και 6 Φεβρουαρίου 2020
Την πραγματοποίηση δύο νέων δημοπρασιών διακοψιμότητας στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, για τις υπηρεσίες ΥΔΦ1 και ΥΔΦ2 αντίστοιχα, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διαχειριστή, οι παρεχόμενες υπηρεσίες καλύπτουν το χρονικό διάστημα από 01/01/2020 έως και 06/02/2020.
Όπως είχε γράψει το WorldEnergyNews (9/12), το ΥΠΕΝ επρόκειτο να υπογράψει άμεσα υπουργική απόφαση για τη διενέργεια νέων δημοπρασιών, ώστε να αξιοποιηθούν τα χρονικά περιθώρια που δίνει η ισχύουσα εγκριτική απόφαση του μέτρου από την Κομισιόν, η οποία προέβλεπε την παράταση του παλαιού καθεστώτος της διακοψιμότητας έως τον Φεβρουάριο του 2020.

Νωρίτερα οι δημοπρασίες

Η υπουργική απόφαση, που είχε εκδοθεί από τον προηγούμενο υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για την εφαρμογή του μέτρου, έφερε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2019. Έτσι, με τη νέα απόφαση του υφυπουργού Ενέργειας, Γ.Θωμά, παρατάθηκε έως τις 6 Φεβρουαρίου 2020 η ισχύς του μέτρου.
Ωστόσο, αντίθετα από τις αρχικές πληροφορίες, το υπουργείο επίσπευσε τη διαδικασία, ώστε οι δημοπρασίες να διενεργηθούν τελικά εντός του Δεκεμβρίου, και όχι τον Ιανουάριο που προβλεπόταν αρχικά.
Με αυτό τον τρόπο, οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα καλύψουν όλο το χρονικό διάστημα από τις αρχές της επόμενης χρονιάς έως και τις 6 Φεβρουαρίου.

Καθώς το μέτρο, που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της ΕΕ λήγει, όπως είχε γράψει το WorldEnergyNews το υπουργείο Περιβάλλοντος -Ενέργειας, μετά και από τα σχετικά αιτήματα της ΕΒΙΚΕΝ, τον φορέα που εκπροσωπεί τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα στις Βρυξέλλες για την παράταση του μηχανισμού της διακοψιμότητας για 2 ακόμα χρόνια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι  το σχετικό αίτημα, μαζί με το αίτημα για τον μηχανισμό ευελιξίας πρόκειται να κατατεθούν προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ, εντός των επόμενων ημερών.

www.worldenergynews.gr
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης