Διεθνή

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πώληση F-35 στην Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πώληση F-35 στην Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400
Διακομματική συμφωνία απαγορεύει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών στην Τουρκία
Ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 βρίσκεται η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με το Reuters η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ εισηγείται στον Donald Trump να απαντήσει αρνητικά στην Άγκυρα.
Συγκεκριμένα, η διακομματική συμφωνία της Γερουσίας και της Βουλής των αντιπροσώπων απαγορεύει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών στην Τουρκία.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται στο πλαίσιο των κυρώσεων για την αγορά ρωσικών S-400 από την Άγκυρα.
Η λεγόμενη NDA (National Defense Authorization Act) που οριστικοποιήθηκε σήμερα (10/12/2019) και αναμένεται να εγκριθεί από το Κογκρέσο μέσα στον Δεκέμβριο, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, απαγορεύει την πώληση στην Τουρκία των F-35, των αποκαλούμενων μαχητικών stealth που κατασκευάζει η αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία Lockheed Martin.
Η NDAA εκφράζει την αίσθηση του Κογκρέσου ότι η απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι δεν είναι συμβατό με τις άμυνες του ΝΑΤΟ και απειλεί το F-35, αποτελεί σημαντική συναλλαγή σύμφωνα με το νόμο περί κυρώσεων των ΗΠΑ.
Το νομοσχέδιο λέει ότι ο Donald Trump πρέπει να εφαρμόσει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400, κάτι που οι νομοθέτες απαιτούν.
Επιπλέον το δημοσίευμα αναφέρει ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από το Κογκρέσο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης