Φυσικό Αέριο

Balkan Stream: Τροφοδοσία φυσικού αερίου μέσω του TurkStream από 1/1/2020

Balkan Stream: Τροφοδοσία φυσικού αερίου μέσω του TurkStream από 1/1/2020
Η κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου Balkan Stream μήκους 484 χιλιομέτρων μέσω της βουλγαρικής επικράτειας θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι τα τέλη του 2020
Έτοιμη να εξασφαλίσει την προμήθεια φυσικού αερίου με προορισμό την Ελλάδα και την Β. Μακεδονία, δηλώνει η Βουλγαρία μέσω του αγωγού TurkStream από την 1η Ιανουαρίου 2020.
Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Bulgartransgaz, Vladimir Malinov σε συνέντευξή του στην εφημερίδα 24 Chasa (24 Hours) σήμερα (9/12).
«Σε περίπτωση μάλιστα που η διέλευση φυσικού αερίου της Ρωσίας από τη Ουκρανία στη Βουλγαρία μέσω του Διαβαλκανικού αγωγού αερίου ανασταλεί από την αρχή του έτους, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι. Στις 30 Νοεμβρίου, η Τουρκία προχώρησε σε μια «χρυσή» ένωση του TurkStream με το Balkan Stream. Αυτή τη βδομάδα η Bulgartransgaz θα ξεκινήσει να γεμίζει με φυσικό αέριο το τμήμα των 11 χιλιομέτρων του αγωγού φυσικού αερίου στην επικράτειά της. Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, θα είμαστε έτοιμοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Malinov.
Στη συνέχεια, τόνισε πως: «Η κατασκευή αγωγών στα σύνορα της Σερβίας στο 308ο χιλιόμετρο του αγωγού φυσικού αερίου Balkan Stream θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαΐου».
Η κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου Balkan Stream μήκους 484 χιλιομέτρων μέσω της βουλγαρικής επικράτειας θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι τα τέλη του 2020. Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Boyko Borisov δήλωσε τον Νοέμβριο ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού αερίου TurkStream από τη Βουλγαρία στη Σερβία θα ξεκινήσουν μέχρι τον Μάιο του 2020.

Οι αιχμές του Putin

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλέξανδρο Βούτσιτς στις αρχές Δεκεμβρίου ότι η βουλγαρική πλευρά σκόπευε σκόπιμα να καθυστερήσει το έργο επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream στην επικράτειά του. Εν τω μεταξύ, σημείωσε ότι εάν η Βουλγαρία εγκαταλείψει το έργο, η Μόσχα θα μπορέσει να βρει εναλλακτικές λύσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου στα νότια της Ευρώπης.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε αργότερα ότι η χώρα κατασκευάζει το Balkan Stream όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου οφείλεται σε ανταγωνιστικές διαδικασίες. Τόνισε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του επόμενου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης