Ενέργεια

Σαλβίνι: «Τρένο της ειρήνης» ο EastMed – Χάρισαν τη Λιβύη στην Τουρκία

Σαλβίνι: «Τρένο της ειρήνης» ο EastMed – Χάρισαν τη Λιβύη στην Τουρκία
Ο πρόεδρος της Λέγκας του Βορρά, συνέχισε λέγοντας πως η χώρα του συνεχίζει να μην έχει θεμελιώσει της φιλίες της
Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Ματέο Σαλβίνι στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera» που αφορούν στην Κύπρο, τα ενεργειακά και το πρόσφατο μνημόνιο για την ΑΟΖ που υπέγραψε η Άγκυρα με την Λιβύη.
Είπε πως συναντά συνεχώς Ιταλούς πολίτες που ανησυχούν εξαιρετικά για τις τελευταίες εξελίξεις. Ανέφερε πως η Λιβύη ήταν προτεραιότητα για τη χώρα τόσο για θέματα ασφάλειας, όσο και για θέματα μετανάστευσης, αλλά και για την ENI και για άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί. Τώρα, συνέχισε, η Λιβύη δόθηκε στους Γάλλους και στην Τουρκία. Μόνο οι γονυκλισίες προς την Κίνα έχουν απομείνει και το Ισραήλ είναι αρκετά θυμωμένο μαζί με την Ιταλία.
Ο πρόεδρος της Λέγκας του Βορρά, συνέχισε λέγοντας πως η χώρα του συνεχίζει να μην έχει θεμελιώσει της φιλίες της. Τώρα, πρόσθεσε, το «τρένο της ειρήνης» μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας είναι ο αγωγός μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας. Αυτή την προοπτική την χαρακτήρισε ως «μεγάλη ευκαιρία».
Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών άφησε αιχμές και κατά των πρώην συνεργατών του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, ρωτώντας γιατί δεν ψηφίζουν υπέρ της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων κρατών, τώρα που συγκυβερνούν; Είπε πως αυτό είναι ένα αριστερό αντανακλαστικό μιας αριστερής κυβέρνησης.
Στην Ιταλία η κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού αποτελείται από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κόμμα Πέντε Αστέρων, το κόμμα Ιτάλια Βίβα και το κόμμα Ελεύθερων και Ίσων. 

Πηγή: sigmalive.com
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης