Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στην πρόσκληση για τη ΔΕΠΑ Υποδομών «παράθυρο» για την απόκτηση του 100% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ από τη ΔΕΠΑ

Στην πρόσκληση για τη ΔΕΠΑ Υποδομών «παράθυρο» για την απόκτηση του 100% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ από τη ΔΕΠΑ
Η ΔΕΠΑ διατηρεί δικαίωμα πρώτης προτίμησης, σε περίπτωση που η Εni gas e Luce πουλήσει το ποσοστό της στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ
«Παράθυρο» για την εξαγορά από τη ΔΕΠΑ και του ποσοστού που κατέχει η ΕΝΙ στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ αφήνει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την διάθεση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών που δημοσιοποίησε χθες το ΤΑΙΠΕΔ.
«Οι όροι της παρούσας πρόσκλησης δεν τροποποιούνται και δεν επηρεάζεται η διαδικασία διαγωνισμού στην περίπτωση που η ΔΕΠΑ ασκήσει το δικαίωμά της να αποκτήσει πρόσθετες μετοχές στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο της πρόσκλησης.
Η ΔΕΠΑ ελέγχει σήμερα το 51 % της ΕΔΑ ΘΕΣΣ το οποίο και θα περιέλθει στη ΔΕΠΑ Υποδομών που θα διατεθεί προς πώληση.
Το 49% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ελέγχεται από την Εni gas e Luce,  θυγατρική του ιταλικού πετρελαϊκού κολοσσού ΕΝΙ.

Δικαίωμα πρώτης προτίμησης

Η ιταλική εταιρία, όπως έχουν προσφάτως επιβεβαιώσει υψηλόβαθμα στελέχη της, βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομοεθνή της Ιtalgas για την πώληση της συμμετοχής της στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τις προθέσεις της έχει γνωστοποιήσει τόσο στο ΤΑΙΠΕΔ όσο και στη ΔΕΠΑ και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η ΔΕΠΑ διατηρεί ωστόσο μέσω της σύμβασης μετόχων με την  Εni gas e Luce  δικαίωμα πρώτης προτίμησης σε περίπτωση που η ιταλική εταιρία πουλήσει το ποσοστό της.
Εν προκειμένω στην  περίπτωση που η Εni gas e Luce πάρει κάποια προσφορά από την  Ιtalgas  για την πώληση του 49% που κατέχει στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα πρέπει να τη γνωστοποιήσει στη ΔΕΠΑ και η τελευταία σε διάστημα ενός μήνα να αποφασίσει εάν θα ασκήσει το προτιμησιακό της δικαίωμα ή όχι.

Πληροφορίες για συζητήσεις ΔΕΠΑ-ΕΝΙ

Το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ κάνει αναφορά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών ενισχύει τις πληροφορίες που φέρουν τη ΔΕΠΑ και τους μετόχους της να συζητάνε με την ΕΝΙ για την εξαγορά του ποσοστού της στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
Σε μια τέτοια εξέλιξη στη ΔΕΠΑ Υποδομών θα περιέλθει στην πορεία του διαγωνισμού το 100% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
Η Italgas, η μεγαλύτερη εταιρία διανομής φυσικού αερίου στην Ιταλία και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη και η γερμανική ΕΟΝ εμφανίζονται ως τα δύο μεγάλα φαβορί στον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης